Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Защо подземният свят обича биткойните

Виртуалната валута привлича интернет престъпниците, защото поскъпна силно, лесно може да се открадне, и е подходяща за търговия с други престъпници

4
 
0
 
2
преди 5 години
Няма профилна снимка
Не е същото. Това е виртуална валута и страшно волатилна. Но като виртуална, трудно може да се проследи пътят й. Затова и се харесва на престъпниците. Свързвам факта с Плевньо, който иска електронно гласуване, защото като инженер по електроника си представя какво ВСЕОБЩО гласуване може да се получи. Като казвам инженер, се сещам за мои колеги в университета, които бяха партийни шефове като Плевнелиев и не се мяркаха на лекции. Но разбира се, се дипломираха без проблеми. Той се прехвърли в строителния бранш и по паркинЗите на Германия.
1
 
16
 
1
преди 5 години
Няма профилна снимка
Биткоинът привлича престъпниците? Със същия успех можем да твърдим, че доларите привличат хората от света на организираната престъпност, а швейцарските банки привличат наркотрафикантите. И това твърдение ще бъде напълно вярно. Достатъчно е да вземем само Федералния резерв като пример. Сигурен съм, че един ден програмата за "стимули" и "улеснения" ще бъде разглеждана от историците като най-мащабната операция по фалшифициране на пари. Защото за да бъдат едни пари истински съвсем де е достатъчно да са отпечатани на оригиналната хартия и на машините, на които нормално се печатат.