IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kickstarter помага на Холивуд с филмов канал в iTunes

Все повече холивудски актьори търсят алтернативни начини за финансиране на собствените си продукции

17:17 | 17.03.14 г.
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

Използването на сайта за набиране на средства Kickstarter за финансирането на филмови проекти постепенно се премества от периферията към мейнстрийма. Това се случи, след като големите филмови звезди и холивудски режисьори се насочиха към сайта в търсене на подкрепа за своите продукции, пише Mashable.

Сега Kickstarter дава на тези филми още по-големи възможности, тъй като създава специална колекция в iTunes.

Подобно на другите филми на големи студиа в iTunes страницата The Kickstarter iTunes позволява на потребителите да купуват или наемат филми в стандартно или високо качество и включва трейлъри, подробности за актьорския екип и информация за екипа. За десерт е добавена възможност и за преглеждане на потребителски оценки.

Не всички успешно финансирани чрез Kickstarter филми ще влизат в списъка на iTunes. Създателите на филмите ще трябва да преминават през стандартните канали за комуникация с Apple, за да си гарантират, че продуктът им ще бъде продаван в платформата. Основното предимство на подкрепяните от Kickstarter филми ще е това, че ще са по-лесни за откриване в iTunes.

Независимите филми са неотменна част от каталога на Kickstarter, но през последната година ситуацията постепенно започна да се променя. Първият сигнал за това се появи, когато телевизионните звезди Кристен Бел („Вероника Марс“) и Зак Баф („Смешно отделение“) успешно се справиха с предизвикателството да финансират собствени филмови проекти чрез Kickstarter.

И в двата случая филмите имаха нужда от 2 млн. долара – бюджет, който звучи смехотворно в сравнение с холивудските бюджети. Но бързата подкрепа доведе до момент, в който дори известните не се колебаят да потърсят подкрепа, за да финансират собствените си филми.

Оттогава други големи холивудски личности все по-често протягат ръка към сайтовете за набиране на средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още