IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За трета поредна година Бургас е най-добрият град за живеене

Несебър пък бе отличен като най-бързорастящ град заради социалната политика и истинския бейби бум на фона на демографската криза в страната

15:40 | 22.03.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор
За трета поредна година Бургас е най-добрият град за живеене

За трета поредна година Бургас спечели приза „Най-добър град за живеене”, най-вече заради усвоените близо 400 млн. лв. европейски средства, както и заради мащабни проекти и увеличаване ръста на туристите.

Бургас успя да пребори конкуренцията на големите градове София, Пловдив, Варна и Стара Загора със създадените условия за бизнес, туризъм и спорт. Черноморският град е лидер в усвояването на европейски средства. Общината беше избрана за пилотна за проект за интегриран градски транспорт, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие" и е на стойност 67 млн. евро.

Автобусите в града са изцяло нови, предстои въвеждането на електронен билет и се чакат нови тролейбуси. След изцяло обновения център в момента се извършва мащабна реконструкция на един от големите градски площади. Най-голямата гордост на общината обаче е, че от развиващ се индустриален град с пушещи комини Бургас се превърна в туристически център.

Втората община в Бургаска област, която спечели приз, е Несебър. Хилядолетният град беше отличен като най-бързорастящ заради социалната политика и истинския бейби бум на фона на демографската криза в страната.

Какво каза кметът на Бургас Димитър Николов вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
Тъй ли ???Ха, Ха, Ха... нали няма смисъл да оборвам платени или промити *** :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 8
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Сега комунистите и него ще съсипят. ГЕРБ работи в Бургас е затовяа е така добър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още