IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Договорите между тютюнопроизводителите и компаниите нямали юридическа стойност

Цветан Филев: Настояваме за защита от закона

23:04 | 25.03.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Договорите между тютюнопроизводителите и компаниите нямали юридическа стойност

Националната асоциация на тютюнопроизводителите ще настоява да бъдат заложени механизми за защита на производителите при промяната на Закона за тютюна и тютюневите изделия. Това заяви пред телевизия Bulgaria On Air председателят на асоциацията Цветан Филев.

„В момента действащите договори с мултинационалните компании нямат никаква юридическа стойност. Те служат, за да имат информация компаниите какво количество тютюн се произвежда в България, а производителите да знаят с кого имат връзка”, каза той.

„Искаме тютюнът да бъде оценяван адекватно, спрямо неговите качества и при неизпълнение на договора от една от двете страни да има предвидена санкция. Държавата трябва да заеме позиция, защото е нормално, когато тя печели от този тютюн да защитава производителите си.”

„От чисто човешки аспект ние сме благодарни на "Булгартабак", защото без да имат договор, те изкупиха хиляди тонове тютюн от ориенталския стил и помогнаха на производителите. Друг въпрос е, дали това не е част от някаква предизборна кампания, не съм експерт в тази област и не съм човекът, който да коментира”, сподели още Филев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Тогава и договорите между фотоволтаиците и еперетата не би следвало да имат стойност! Айде вземайте им токот на 2 стотинки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Добре дошли в България!Ако някой дупетат имееше изгода от това да е висока цената на тутуна, цената щеше да е като при тока! 160 дупетата са свързани със енергийните зелени проекти.Ама копането и гледането на тютюна е тежка работа и не се хващат мушенниците!Затова оставка веднага!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още