IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЦБ и АЦБ излязоха с общо становище за пазара на секюритизирани дългове

Институциите апелират към регулаторите да насърчат облигационния пазар, обезпечен с активи, чрез въвеждането на стимули

19:24 | 11.04.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕЦБ и АЦБ излязоха с общо становище за пазара на секюритизирани дългове

Регулаторите трябва да подкрепят и насърчават облигационния пазар, обезпечен с активи и да имат предвид, че правилата за подобряване на сигурността на финансовата система нямат негативен ефект върху ценните книжа. С това общо становище излязоха Европейската централна банка (ЕЦБ) и Английската централна банка (АЦБ), цитирани от Bloomberg.

„Отговорните за регулирането на пазара лица биха могли да въведат различни стимули за участниците на обезпечения с активи пазар”, казаха централните банки в общо изявление, публикувано в петък. „Важно е отговорните институции да намерят начин регулациите на световно и европейски ниво да не действат в ущърб на пазара на секюритизиран дълг”, се казва още в документа.

Един „благоразумно устроен” обезпечен с активи пазар ще притежава потенциала да подобри ефективността в преразпределението на ресурсите и споделянето на риска, казаха още банките. От друга страна правилата относно дефектите при активите, които бяха разкрити по време на финансовата криза, биха могли да бъдат „прекалено консервативни”, добавиха те.

„Трябва да се работи за повишаването на устойчивостта на „първокласния” сегмент от пазара на препакетирани дългове към пазарните сътресения”, се казва в изявлението. „Не по-малко важно е обаче и да бъдат поддържани малките траншове на сигурните и стабилни пазари на секюритизиран дълг”. Също така длъжностните лица трябва да подобрят достъпа до информация, за да се повишат стандартите и по този начин да се разшири инвеститорската база, призовават двете банки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
"правилата относно дефектите при активите, които бяха разкрити по време на финансовата криза, биха могли да бъдат прекалено консервативни" - Така е, вече и на по-простите започва да им се изяснява процеса по надуване на НОВИЯ имотен балон! :)))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още