IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler и BYD представиха своя електрически модел

Цената на Denza EV в Китай стартира от 42 890 евро

11:08 | 22.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Daimler / BYD</em></p>

Снимка: Daimler / BYD

Германският концерн Daimler и партньорите му в Китай - BYD, представиха серийната версия на своя първи общ електрически автомобил. Моделът е наречен Denza EV, премиерата му се състоя на изложението в Пекин, а първите продажби ще бъдат факт в края на това лято.

Електрическият автомобил е конструиран според изискванията и нуждите на клиентите в Китай, като поне в началото ще бъде наличен единствено на този пазар. Denza EV ще се предлага в две нива на оборудване. Първото - Lifestyle, включва кожени седалки, елементи от дърво в салона, инфо-развлекателна система и 18-инчови джанти. А по-високото ниво - Executive, добавя екстри като ксенон светлини, аудиосистема Harman/Kardon, GPS навигация и много други.

И двете модификации се задвижват от един и същ агрегат. Това е електрически мотор, който черпи енергия от литиево-йонни батерии с капацитет 47,5 кВтч. Мощността на агрегата е 117 к.с., а въртящият момент достига 290 Нм. Системата позволява движение с максимална скорост от 150 км/час. Автономният пробег с напълно заредени батерии достига 300 км.

Батериите на Denza се зареждат в електрическата мрежа, като това отнема 7 часа. При използването на специално устройство времето за зареждане намалява до 4 часа.

Повече от 200 инженери от Daimler и BYD са работили по автомобила, като китайците са отговаряли за електрическото задвижване и акумулаторите, а германците - за архитектурата на машината и нейния дизайн. Производителите вече заявиха, че Denza EV ще бъде най-сигурния и най-надежден електрически автомобил, който е проектиран и създаден в Китай.

Първият електрически модел на Daimler и BYD ще стъпи на пазара в Китай в началото на месец септември. Цените стартират от 42 890 евро, но клиентите ще могат да се възползват от субсидии в размер на 13 950 евро, които държавата осигурява при покупката на електрически автомобил.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още