IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел блокира подкрепяните от САЩ мирни преговори с Палестина

Палестинските власти предприеха гигантски скок назад, постигайки сделка с терористичната организация Хамас, посочи израелският премиер Бенямин Нетаняху

10:45 | 25.04.14 г. 7
Израел блокира подкрепяните от САЩ мирни преговори с Палестина

Израел блокира тежките мирни преговори и наложи икономически санкции на Палестина вследствие на плана на президента на автономията Махмуд Абас да сформира правителство на националното единство с ислямистката групировка Хамас, която по-рано пое ангажимент "да унищожи" израелската държава.

Подкрепяните от САЩ преговори с палестинците бяха особено обтегнати на фона на споразумението между Организацията за освобождение на Палестина, водена от Абас, и Хамас. Сделката има за цел да сложи край на 7-годишния разрив, който разделяше лидерите на палестинците на Западния бряг.

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че мирните преговори и помирението с Хамас са два взаимно изключващи се фактора.

Абас "предприе гигантски скок назад, изработвайки пакт с Хамас – терористичната организация, която призовава за унищожение на Израел", посочи пред NBC News Нетаняху. "Много е важно да сме ясни... Аз никога няма да преговарям с палестинско правителство, което е подкрепено от терористични организации, ангажирани с нашето унищожение", допълни той.

Особено мрачна картина, що се касае до преговорите, описа и държавният секретар на САЩ Джон Кери.

"Винаги има път напред, но лидерите трябва да правят компромиси, за да бъде намерен той. Можем да видим светлина в тунела, но ако те не са склонни да правят компромиси, това става много трудно постижимо. Точно сега е очевидно, че се намираме в много труден момент. Самите лидери трябва да вземат решения. Всичко зависи от тях", посочи Кери.

Решението за спиране на преговорите бе направено от Министерството на сигурността на Израел, което реши единодушно месечните финансови трансфери за автономията да се намалят до около 100 млн. долара.

Повече по темата може да видите в материала на Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
в демократична Америка, ше ми пратят SWAT за 2 свалени филма и 50 mp3 йки, ше ме застрелят като *** и после ше кажат че съм бил част от терористична групировка. Ей това подписа черния *** в демократичната Америка, да те претрепат без съд стига да те обявят за терорист ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
Не знам куме, ама поемат ли кормилото на влака, някои различни от американците, да предположим китайците, майка им жална на тея *** еврейчетата, няма да им вече подпиране и тогаз, арабите както са побесняли всичките ще ги положат на пангара всичките, лошо за хората както винаги ше има да се молят на стената на плача ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
kalendar
преди 9 години
Я пак-какво недемократично има в Йордания? А в демократичният САЩ може да те пратят на разходка в Гуантанамо, ако не те харесат, или да те пратят в затвора ако се бъзикаш по телефона(който ще ти го подслушват БЕЗ прокурорско или съдебно решение, само по подозрение).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 9 години
и в китай няма демокрация и работната сила е собственост без значение мъже-жени.. но са най-големия партнер на сащ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
IvaneJohn
преди 9 години
със сигурност и Ливан, и Сирия, и Йордания са по-демократични от Израел. Виж подкрепяните от петроСАЩ -Саудитска арабия, Катар и други теократични ислямски държави НЕ СА, но и на КЕРИ май не му пука за това, той търси проблеми в Украйна, ха-ха !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 7
bgMan
преди 9 години
Защото Израел си остава единствената демократична страна в Близкия Изток.Всичко останало наоколо живее в средновековието.Колко са мюсюлманските страни, в които няма да влезеш в затвора или да те убият с камъни ако си позволиш да хвърлиш Корана на земята или в ***, където жените не са собственост на бащата/съпруга и не са третирани като животни?А Хамас си е 100% терористична фракция и ако ООН не им пречеше досега евреите да са ги унищожили до крак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
Dimat
преди 9 години
Сега,защо,"демократичния запад" не наложи санкции за Израел?!Да ви имам лицемерието и подлостта западни убийци.Още Христос ви заклейми за отвратителното ви лицемери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още