IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оланд окачестви офертата на GE за Alstom като неприемлива

Разполагаме със значителни средства, за да осигурим добър резултат за Alstom, френската индустрия и енергийната диверсификация на страната, е казал президентът

18:07 | 06.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Оланд окачестви офертата на GE за Alstom като неприемлива

Френският президент Франсоа Оланд заяви днес, че предложението на General Electric да закупи основно поделение на Alstom за 17 млрд. долара не е приемливо и че правителството цели да получи по-добри оферти, съобщава Ройтерс.

"Офертата не е достатъчно добра, тя не е приемлива", е казал Оланд пред радио RMC. "Засега предпочитам да получим по-добри оферти", е отговорил той на въпроса, дали държавата, която понастоящем притежава 1% от затруднената инженерна компания, може да увеличи дела си.

Миналата седмица GE предложи да придобие поделението на Alstom за производство на турбини и друго тежко оборудване за електроцентрали, което носи три четвърти от приходите на френската компания, припомня MarketWatch.

“Днес разполагаме със значителни средства да упражним натиск, за да сме сигурни, че в края на процеса резултатът ще е добър за Alstom, френската индустрия и за енергийната диверсификация на страната“, e посочил Оланд.

Вчера икономическият министър Арно Монтбур уведоми GE, че правителството отхвърля настоящата й оферта, но остави отворена вратата за сделка, която може да обедини железопътния бизнес на двете компании.

Френското правителство традиционно има тежката дума в бизнеса, често повлиявайки върху частни корпоративни решения, особено в отрасли, които смята за стратегически.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още