IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Telekom не води преговори за сливания

Компанията заяви, че не планира да се слее с Orange

18:40 | 15.05.14 г.
<p>
	Тим Хьотгес. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Тим Хьотгес. Снимка: архив Ройтерс

Deutsche Telekom не води никакви преговори за потенциално сливане. Това заявиха от компанията по време на годишното събрание на акционерите, което се проведе вчера в Кьолн, Германия, предаде Ройтерс.

Запитан дали компанията не води преговори с френската телекомуникационна корпорация Orange, главният изпълнителен директор на Deutsche Telekom Тим Хьотгес заяви, че компанията не мисли за сливания и не преговаря с никого, в това число и с Orange.

Хьотгес допълни, че регулаторните органи следва да третират европейския телекомуникационен пазар като едно, а не като сбор от националните пазари, така че да се създаде среда, която да благоприятства трансграничните сливания.

BusinessWeek припомня, че 51-годишният Хьотгес пое поста главен изпълнителен директор през януари тази година.

Преди това той изпълняваше ролята на главен финансов директор на компанията и взе участие в преговорите през 2011 г. за продажбата на T-Mobile на AT&T. В крайна сметка регулаторните органи решиха, че има твърде голям риск тази стъпка да навреди на конкуренцията в сектора, така че сделката се провали.

Хьотгес продължава да твърди, че T-Mobile ще има нужда от партньор, "тъй като не може да надмине по-големите доставчици като AT&T и Verizon Communications".

Продажбата на T-Mobile ще отведе Deutsche Telekom по стъпките на Vodafone Group, която продаде своя дял от 45% във Verizon Wireless за 130 млн. долара миналата година. Разликата се крие в това, че Vodafone притежава активи в развиващи се пазари като Африка и Индия, докато Deutsche Telekom ще остане напълно изложена на слабостите на европейските икономики. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още