IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгна процедурата за строителството на западния обход на Пазарджик

Индикативният бюджет на поръчката е 13 млн. лева

17:43 | 22.05.14 г. 1
Тръгна процедурата за строителството на западния обход на Пазарджик

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за проектирането и изграждането на първия етап от западния обход на Пазарджик, съобщават от агенцията.

Поръчката включва ремонт на участък от пътя II-37, който свързва Панагюрище, Пазарджик и Пещера, както и изграждане на нова отсечка, така че пътят да бъде изведен извън града.

Индикативният бюджет на поръчката е 13 млн. лева, като финансирането е осигурено от публичната инвестиционна програма на правителството. Оферти могат да се подават до 7 юли.

Сегашното трасе на пътя Панагюрище-Пазарджик-Пещера преминава през центъра на Пазарджик. Местните власти се опитват от години да намерят финансиране, за да изведат тежкия трафик извън града.

Общината е готова с проектната документация и има и работен проект за първия етап от обхода, който трябва да бъде актуализиран. За останалите два етапа са подготвени парцеларни планове. Изграден е и мост над р. Марица.

През миналата година общината в Пазарджик стартира отчужденията за изграждането на обхода.

Предвижда се да бъде ремонтиран участъкът от пътя за Пещера от с. Гелеменово до кръстовището с ул. „Стоян Ангелов" в Пазарджик, пояснява се в обявлението за обществената поръчка. Дължината на отсечката е малко над 7 км.

Планира се проектирането и строителството и на нов пътен участък извън града, който да свърже бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Любен Боянов“, като ще облекчи трафика по бул. "Христо Ботев" в града. Проектната скорост на трасето е 50 км/ч, като то ще бъде с две ленти за движение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
alexx
преди 9 години
Браво. Обходите спасяват човешки животи, защото трафикът се изкарва извън населените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още