IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

25% от американците не спестяват изобщо за пенсия

Най-сериозен е делът на хората между 18 и 29 години

09:12 | 24.05.14 г. 1
25% от американците не спестяват изобщо за пенсия

Пенсионните спестявания на около една четвърт от американците възлизат на... 0 щатски долара, съобщава CNBC.

Един от всеки четири американци не спестява за пенсиониране, или защото не мисли за това, или по-лошо – защото не може да си го позволи, се посочва в нов доклад на застрахователната къща Country Financial.

Американците на възраст от 18-29 години са сред най-засегнатите, когато става дума за спестявания за пенсия, съобщиха от компанията. Почти една трета от тази възрастова група – 32 на сто, не спестяват изобщо за техните "златни години".

Причината е, че много от младежите са поставени в тежкото положение да изплащат студентски заеми. Други пък просто смятат, че пенсионирането е твърде далеч в бъдещето и към момента няма за какво да се притесняват.

Последното обаче може и да не е най-добрият подход, се посочва в доклада. Почти половината от хората на възраст от 40 или повече години към момента съжаляват за техните решения относно пенсионирането в миналото.

Днешната ситуация обаче може би има и по-дълбоки корени. 46 на сто от тези, които не спестяват, казват, че не могат да правят това, получавайки средни доходи. Този брой се е увеличил чувствително от 2011 г.

Съществуват, разбира се, и пропуски в знанията. Едва 45% от американците са наясно как на практика парите им, които заделят за бъдещето, се инвестират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
Ricco
преди 9 години
"Едва 45% от американците са наясно как на практика парите им, които заделят за бъдещето, се инвестират."---------------------Наистина някой трябва да им каже, че например с (част от) тези пари се заробват младите със студентски заеми. С друга част пък се купува държавен дълг, който после трябва да бъде връщан чрез по-високи данъци. Изобщо, все супер "инвестиции"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още