IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукарски: Автентичното център-дясно се завърна на политическата сцена

Реформаторите целят оставка на правителството, предсрочни избори, правителство с ясна програма за реформи, Велико народно събрание и нова Конституция

01:30 | 26.05.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Реформаторите поискаха оставка на кабинета. <em>Снимка: БТА</em></p>

Реформаторите поискаха оставка на кабинета. Снимка: БТА

Бъдещето на Реформаторският блок ще бъде стабилно и политическата сила ще върви към по-широка представителност. Това коментира на пресконференция в Националния дворец на културата (НДК) представителят на Реформаторския блок Божидар Лукарски.

Той заключи, че “автентичното център-дясно се завърна на политическата сцена” и призова до края на годината да се проведат предсрочни парламентарни избори.

Корман Исмаилов обяви, че политическата сила ще се стреми към оставка на правителството, предсрочни избори, правителство с ясна програма с неотложни и дълбоки реформи, Велико Народно събрание, нова Конституция, нов морал, принципи и европейско управление.

“Правителството виси на врата на БСП като воденичен камък, омотан от ДПС. Сметката винаги е плащана от коалиционните партньори. В момента Станишев е пред това да спасява БСП и да спасява правителството. За БСП и ДПС е ясно, че колкото по-дълго управляват, толкова по-дълго след това ще бъдат в изолация и опозиция”, коментира той.

“Ние няма да се правим на победители. Ние не победихме и не постигнахме резултат, който отговаря на нашите политически амбиции. Но постигнахме това, което се нарича Х на чужд терен с отбелязан гол, база за по-нататъшна консолидация и следващи политически успехи”, допълни Радан Кънев, като подчерта, че за правителство на Пламен Орешарски вече не може да се говори и “Пламен Орешарски е бившият премиер на Република България”

"България я чака силно реформаторско правителство вдясно от центъра и ние няма да си стискаме ръцете с никого извън нашите приоритети", прогнозира Кънев.

Той подчерта, че партиите с антиевропейско послание са претърпели крах на изборите. БСП, която си позволи подобни коментари, понесе исторически разгром, каза още той.

Кънев изрази тревогата си от влиянието на купения и корпоративния вот, който според него е достигнал “нови върхове” и според него отговорните политически сили трябва да пречупят тази тенденция.

Според него най-тежко проявление контролираният вот има в малките населени места и в селата, което той определи като “политическо крепостничество”.

Меглена Кунева каза, че “можем да направим такава европейска държава, каквато всеки българин заслужава”. “Държим на европейския енергиен съюз, да знаем за всяко евро колко работни места се разкриват, какво внимание се обръща на гражданите”, посочи още тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 5
bgMan
преди 9 години
Глупости.Добре че имаше около 35% избирателна активност та успяха да стигнат 6%-та бариера. Иначе бяха обречени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
sdk
преди 9 години
Радостно е, че има доста про-европейци в БГ, но за съжаление единствените европейци в БГ са реформаторите. Поздравления за РБ и им пожелавам много успехи в бъдеще. издържахте на невероятно оплюване от всички страни. Радостно е, че и няма да се срамуваме заради болния в брюксел. време му е да се стяга за затвора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още