IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Рискът от изпадане в бедност в ЕС е най-голям в България

През 2012 г. рискът е нараснал най-много в спасяваните държави Гърция и Кипър, а най-нисък е в Холандия, разкрива Евростат

13:12 | 30.05.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Рискът от изпадане в бедност в ЕС е най-голям в България

Чудите се защо крайно левите (не сме щастливи и искаме още спасителни заеми) и крайно десните (политиката на Европейския съюз не ни се нрави особено) се превърнаха във върли евроскептици? Вероятно графиката от нюзлетъра на Нирай Шах от Bloomberg Brief ще даде някои отговори.

През 2012 г. делът на хората, които се намират в риск от изпадане в бедност или от социално изключване, в Европейския съюз се увеличи с 0,5 процентни пункта до 24,8%. Или това са 124,2 млн. души, сочат последните актуални данни, цитирани от ZeroHedge.

Рискът е нараснал най-много в спасяваните държави Гърция и Кипър, където делът на хората, заплашени от бедност, е нараснал с 3,6 и 2,5 процентни пункта, съответно.

Най-нисък е рискът в Холандия – 15%. А най-висок - в България. У нас цифрата доближава 50%, което означава, че на практика всеки втори е заплашен от изпадане в бедност или от социално изключване. Нашият дял е двойно по-висок от средния за ЕС. Зад нас са Румъния (41,7%) и Латвия (36,2%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
Tigerman
преди 9 години
Ако са малко по-високи заплатите ще стане по-лесно да се премине от село в град и от по-малък град в по-голям град като се търси работа.Сега все още не може да си на печалба ако плащаш наем, ток и вода, транспорт и храна в по-големите градове, особено ако работиш неспециализиран труд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
edimi
преди 9 години
Само да добавя, топло, топло....http://***.investor.bg/analizi/85/a/evroparite-trygvat-kym-startirashti-firmi-na-mladeji,173387/ пък и коментарите, като че ли, потвърждават мнението ми....:))), не съм само аз лудия явно......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
edimi
преди 9 години
След последните няколко прегледа на статии и коментари, въпреки решението да не пиша мнения, направо не можах да се спра. Та значи освен свързания ти коментар със статия за нивата на цените в БГ и други държави, без оглед от ниво на стандарт, навици , обичаи и привички/`щот оригинален италианец да лочи две-три двойни кафета и половин кутия цигари за няколко часа и Диоген не би намерил, че там е едно на крак и беж по задачи/, та четейки из Инвестор-а, гледам и друг анализ - България е най-добрата дестинация за чужди инвестиции на Балканите-Страната ни е на 28-мо място в световна класация за най-добрите дестинации за инвестиции на сп. Foreign Policy и пак си мисля тез` от Евростат и разни анализаторски медии и гении, не се ли четат един друг, или кат` наш`те ЦоЦиолози, к`от доди...Все повече тематиката и оформлението понаприличват на един ветеран в хумора и забавата в-к Стършел. Там главния им редактор списва анализи, използвайки само заглавия в пресата и медиите. Чудно четиво. Та като изключим хора, които са на заплата за да се изявяват из форуми, дали се намират и други които с интерс да следят, пък и да понаучат чат-пат нещо, писанията из нета. То ако човек само еднодневните заглавия и подзаглавия прочете, ще се шизофренизира тотално. Ту сме номер едно, ту номер две, ту много умни, ту прости, ту мързеливи, ту работни, забогатяваме-обедняваме, излизаме-влизаме в криза, имотите се вдигат айдее падат и т.н.Хем се бях заканил, от известно време насам, да дел-на сайта от полезрението си, но викам си: може пък да се променят нещата към градивно и да прочета анализ, пък и да понауча нещо. Но не би. Дори и поста сигурно ще замине, ама нейсе. Обобщението, за мен поне, е ясно пише се к`вот е удобно, коментира се пак така, анализите всъщност са констатации и нито в статии нито в мнения се предлагат решения. Пък и да се предложат решения, кой ли ще ги приведе в изпълнение. Само циркове за електората, вместо, хляб по кило мръвка и здрав пост през по-голямата част...Сполай и приятни забавления с икономическата нАука
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
"У нас цифрата доближава 50%,"-----------------------------------------------Имаше една телевизионна рубрика: "No Comment" , горчивата и страшна ирония е, че теле-канала, по който вървеше се казва EURO-news.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
Това не знам що е новина...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 1
studioaa
преди 9 години
Нали у нас всичко беше най-евтино уж, да изпиеш чаша кафе у нас струвало най-малко ужким, а всъщност рискът от бедност у нас я 70%, я повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още