IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P повиши перспективата пред рейтинга на Великобритания до "стабилна"

Рейтинговата агенция предупреди, че рейтингът на Великобритания е застрашен, ако страната реши да напусне ЕС

09:05 | 14.06.14 г. 1
S&P повиши перспективата пред рейтинга на Великобритания до "стабилна"

Standard & Poor's (S&P) повиши от “негативна” до “стабилна” перспективата пред кредитния рейтинг на Великобритания и потвърди първокласния кредитен рейтинг на страната, съобщава CNBC.

“Очакваме, че възстановяването на икономиката на Великобритания ще продължи да се ускорява, което ще облагодетелства публичните финанси”, посочва рейтинговата агенция в становището си.

В момента S&P е единствената от големите рейтингови агенции, която оценява Великобритания с максимален кредитен рейтинг ААА, припомня Ройтерс.

Все пак агенцията предупреди, че рейтингът на Великобритания е застрашен, ако страната реши да напусне Европейския съюз (ЕС).

Консервативната партия обеща да постави въпроса за напускането на ЕС на референдум през 2017 г., ако спечели следващите парламентарни избори.

“Бягството от Европейския съюз ще бъде значителен удар върху икономиката, тъй като Обединеното кралство има значителни търговски връзки в региона и може да загуби входящи инвестиции”, посочва рейтинговата агенция.

Агенцията прогнозира също така, че икономиката на Острова ще се разшири с близо 3 на сто през тази и с 2,5% през следващата година. Оптимистична е и прогнозата по отношение на производителността на труда и ръста на работните заплати. Отбелязан е и напредъкът по бюджетния дефицит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
ако обаче започнат да внасят руски газ, веднага рейтинга отива в канала ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още