IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford напълно обнови товарната си гама

Четирите нови модела вече се предлагат и у нас

11:34 | 18.06.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Напълно обновената лекотоварна гама на Ford вече е и на българския пазар. Тя се състои от 6 модела, след като към вана Fiesta и пикапа Ranger бяха добавени Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom и най-големия Transit. Те предлагат товарен обем от 2,3 до 15 куб. м. и позволяват превозването на товари от 600 кг. до 2,3 тона.

Най-малкият модел е Transit Courier, който вече ви представихме в пътническия му вариант. Товарната версия разполага с обем от 2,3 куб. м, като може да носи на борда си до 600 кг. товар с дължина до 1,62 м. При сгъната предна стена дължината на товарното пространство нараства на 2,62 м.

Моделът е базиран на Ford Fiesta, с която имат напълно идентични кабини. Автомобилът може да се похвали с нисък разход на гориво, благодарение на 1,5-литровия си дизелов мотор с мощност 75 к.с. Тази версия харчи средно по 3,7 л/100 км., докато бензиновият вариант изисква по 5,2 л/100 км.

По-големият Transit Connect отскоро е на пазара, но вече може да се похвали с наградата „Международен ван на 2014 г“. Той е достъпен в две дължини, като при по-малката товарното отделение има дължина от 1,75 м (3 м при отворена преградна стена). Обемът му е 2,9 куб. м, а максималното тегло на товара – 825 кг.

При втората версия дължината на товарното отделение е 2,15 м (3,4 м при отворена преграда). Товарният обем е 3,6 куб. м, а товароносимостта достига 1 тон. Разходът на гориво при Transit Connect е най-ниският в класа - 4,8 л/100 км.

Следващият в гамата е Transit Custom, който се предлага с две дължини и две височини на каросерията. Изборът е между дължина от 3 или 3,5 м, като разстоянието до преградните стени е съответно 2,5 и 2,9 м. Височината до тавана е 1,4 или 1,8 м, което позволява 4 варианта на обем – 6, 6,8, 7,2 и 8,3 куб. м.

Машината може да превозва товари до 1,5 тона, като има среден разход на гориво от 4 л/100 км. Любопитното при нея е, че предлага модерни системи за безопасност, които бяха оценени с 5 звезди от Euro NCAP.

На върха стои флагманът на Ford в този сегмент – Transit, който се предлага в няколко различни версии на каросерията – ван, двойна кабина, комби, комби ван и бус. Моделът е достъпен в 3 различни дължини и 2 височини, като товарният обем варира между 2,3 и 4,7 тона.

От компанията посочват, че товарният обем на модела е увеличен с 10 %, като при най-голямата модификация той достига 15,1 куб. м. Пасажерската версия може да превози до 18 пътници.

Цялата нова гама лекотоварни автомобили прави впечатление с далеч по-модерния си външен вид, при който се вижда познатия от леките коли на Ford кинетичен дизайн. Интериорът също е в стила на пътническите возила, като той е обогатен с множество ниши и чекмеджета, които са доста полезни за подобни автомобили.

Моделите се предлагат с най-съвременните системи за сигурност и технологии за подпомагане на шофьора. В серийното оборудване са включени системите ABS и ESP, както и въздушни възглавници. Като опции се предлагат адаптивен круз-контрол, асистент за запазване на лентата на движение, завиващи светлини и системата SYNC, която подава сигнал на спасителните служби при инцидент.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
lyusien
преди 9 години
Тази година Форд ще пусне на пазара 24 модела нови автомобили Този умник Стойнев вместо да си губи времето за посещения в Китай да се разтича и да се срещне със представителите на Форд в Европа за да ги убеди да произвеждат някои от новите си моделите си в България Китай Основната политика на Китай е да продават колкото се може по вече китайски стоки в Европа и в частност в България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още