Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Обучение

Българският учител работи 62 часа седмично

Наблюдава се феминизация и застаряване на учителските кадри, сочи изследване

1
 
1
 
4
valio89 до: penman
преди 6 години
Ако бившата ти съпруга е някаква мързелива хрантутница, това не означава, че нормалните учители са такива.
2
 
2
 
3
kalendar до: penman
преди 6 години
Трябва да приема, че си провел изследване сред някаква представителна извадка?
Замислям се колко е % на изплескали учители и що е така? А от даскалите зависи дали ще имаме образовано население, ако това не е отговорност, не знам кое...От тях май само лекарите има по-голяма отговорност. Я ми кажи какво работиш ти. И да знаеш-до скоро и аз бях пушач и трудно някой можеше да ме спре да пуша и по време на работа, дори когато съм имал шефове. А за кафето е просто несериозно да го коментирам. Средният работещ българин от 8 часа на работа има поне 1-2 скатани...
3
 
8
 
2
преди 6 години
Няма профилна снимка
"Българският учител работи 62 часа седмично" - такава лъжа и политик не би изрекъл. Много по-близко е "Средният брой учебни часове на седмица е 22,93 часа", макар норматива им да е дори още по-нисък, но са си сложили 2-3 часа преминаващи в сладки приказки, пиене на кафе и пушене в учителската стая. С други думи, работят почти два пъти по-кратко от средния работещ българин, а платения им отпуск е безумно дълъг - над 2 месца. Същевременно не носиш никаква отговорност към някого. Единствения проблем са някои "зрънца" от учениците, които могат да ти опъват нервите, но в коя професия няма подобни проблеми. Знам го от опит, защото бившата ми съпруга е даскалица.
3
 
4
 
1
0pk
преди 6 години
Къде са господата от центровете за изследване на демокрацията сега, да обяснят как производителността на труда на учителите е ниска и затова се налага да работят много и пак да имат ниски заплати?