IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уест Енд в Лондон е най-скъпият пазар на офиси в света

В глобален план годишните разходи за наем на квадратен метър офисна площ са се увеличили с 2,3% на годишна база

12:30 | 20.06.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Уест Енд в Лондон е най-скъпият пазар на офиси в света

Уест Енд в Лондон остава най-скъпият пазар на офиси в света, но азиатските пазари продължават да доминират сред най-скъпите локации, сочат данни на консултантската компания CBRE.

Данните на компанията сочат, че наемните равнища на офис площите нарастват с най-бързи темпове в Америките, където фундаментите на пазара на недвижими имоти продължават да се подобряват значително.

Общо пет от десетте пазара на офис площи с най-бързо растящи наеми се намират в САЩ – крайградските райони на Сиатъл, два района в Сан Франциско, както и два района в Хюстън.

Разходът за наем на кв. м офисна площ в Уест Енд в Лондон достига почти 3 хил. долара годишно, показват данните на компанията.

Вторият най-скъп пазар в глобален мащаб е Хонконг с годишен разход от малко над 2 600 долара за кв. м офисна площ. Следва финансовото сърце на Пекин с годишен разход за наем на кв. м от почти 2 100 долара.

Топ 10 на класацията се допълва от центъра на Пекин, Москва, Западен Коулун в Хонконг, Ситито в Лондон, Ню Делхи, Токио и Париж.

Най-силен годишен ръст на годишните разходи за наем на кв. м офисна площ е отчетен в Джакарта – над 60 на сто, крайградските райони на Сиатъл – над 19 на сто, Куала Лумпур – почти 17 на сто, Дъблин – почти 16 на сто, Уст Енд в Лондон – над 13 на сто.

Най-силен спад на годишните разходи за наем на кв. м офисна площ е отчетен в Палма де Майорка, Испания – 13%, Панама сити – почти 11%, Лион – почти 11%, Западен Коулун в Хонконг – 8%, и Валенсия – почти 8%.

В топ 50 попадат Манхатън, Шанхай, Рио де Жанейро, Сан Франциско, Сидни, Сингапур, Женева, Дубай, Цюрих, Осло, Дъблин и други.

В глобален план годишните разходи за наем на квадратен метър офисна площ са се увеличили с 2,3% на годишна база. Най-силен е ръстът в Северна и Яжна Америка (3,3%) и Азиатско-тихоокеанския регион (2,9%). В Европа е отчетен лек спад от 0,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още