IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция удължава срока за отпускане на безлихвени заеми за купувачи на първи дом

Предвижда се и намаляване на бюрокрацията за строителите, за да се насърчи изграждането на нови жилища

15:00 | 09.07.14 г. 1
Франция удължава срока за отпускане на безлихвени заеми за купувачи на първи дом

Правителството на Франция реши да удължи срока за отпускането на безлихвени заеми на купувачите на първи дом с ниски доходи, съобщава онлайн изданието globalpropertyguide.com.

Мярката е част от пакета с решения, целящи да насърчат пазара на имоти в страната. Тя трябваше да изтече в края на годината, но сега се планира да бъде удължена с поне още три години, посочва изданието.

Предвижда се и да се разшири достъпът до безлихвените кредити за покупка на първо жилище. В момента около 45 хил. души са се възползвали от мярката, а властите искат броят на хората да достигне 70 хил. годишно.

Френският кабинет планира да облекчи и строителните регулации, за да насърчи новото строителство, особено в районите с отчетлив недостиг на жилища. Предвижда се премахването на бюрокрацията и облекчаването на изискванията за паркоместа в новите многофамилни жилищни сгради.

По време на предизборната си кампания президентът на Франция Франсоа Оланд обеща да стимулира строителството, така че годишно на пазара да излизат по 500 хил. нови жилища. Целта обаче не е изпълнена – миналата година бяха построени около 350 хил. нови жилища.

Кризата в сектора на имотите във Франция заплашва да засегне тежко и по-широката икономика. Рекордният спад на домакинствата, които са купили жилище, също подхранва усещането за безнадеждност на пазара, посочва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ricco
преди 9 години
У нас е същото - и нашата тоталитарна администрация е въвела над 80 нови изисквания за разрешително за строеж за последните 10 годиниhttp://***.youtube.com/watch?v=DH8JhxjqJKA
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още