Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Без закон за казуса с КТБ ще бъдат изплатени само гарантираните депозити

Юристите на БНБ подготвиха промени, свързани с надзора на банката

   1| 2| 3| 4    
3
 
50
 
12
STRAHO до: misanthrope
преди 5 години
"Ей плаша се какви хора оглавяват БНБ и държавата.
Тия са пълни аматьори. "
Не са ! Целта е управляем хаос за да се объркат хората. Направи ли ти впечатление как знакови фигури в политиката се изпариха навреме? Всичко е добре планирано години назад. Взеха властта /също по план и по сходен сценарий/ и се заеха със задачките. "Протестирайте си но ни оставете да работим" Имаме задачки и като ги изпълним ще сдадем властта" :)))
6
 
66
 
11
преди 5 години
Аз съм на мнение, че трябва да се покрият гарантираните депозити и толкова.
И без това ще ги ПЛАЩА ВСЕКИ БЪЛГАРИН лично от джоба си. Всеки, който е проявил неразумност за суми над гарантиратата просто ще си понесе последствията.
3
 
62
 
10
преди 5 години
Няма профилна снимка
"каза: „хората искат да се намери работещо решение“. Считаме, че не трябва да се оставят на произвола на съдбата незастрахованите депозанти, които са държавни и частни предприятия, болници, както и една от топлофикациите. Това е част от консенсуса, който се търси, за да защитим парите на хората..,"

кои "хора"??
не ! редно е законът да се спази и да бъдат обезщетявани (с нашите общи пари) САМО тия до 195 000 лв - какъвто е "консенсусът" и ЗАКОНЪТ досега!!
а другите "хора" - и частни и държ предприятия и болница и топлофикация -ведно със служителите и мениджърите им - да научат нещо като си поемат риска - както си поемаха 8-9% по сметките... че и обществото ни нагледно на научи нещо по болезнения начин, щото то друг начин няма - особенно пък за нашето общество от тарикати!
3
 
73
 
9
Nikola666 до: balkando
преди 5 години
Няма профилна снимка
Братле, напълно си прав!

Едни престъпници (около Делян Пеевски) заграбват имущество за около 7,3 млрд. (колкото са активите на КТБ) от друг престъпник (Цветан Василев). В тази операция се губят към 3-4 млрд. и те ще ползват нашите пари за да покрият разликата.

Тези са *** на световно ниво.
1
 
60
 
8
преди 5 години
Според мен не трябва да се бърза с приемането на предложените промани от БНБ.Струва си да се провери истинността на твърденията на г-н Искров.Това с заличената информация по кредити за 3,5 милиарда ми се струва странно.

5
 
31
 
7
преди 5 години
Няма профилна снимка
Към 31.03.2014 г. КТБ е имала кредити за 5,3 млрд. лв. Сега липсват документи за 3,5 млрд, т.е. за 66% от кредитите. Тези или са били много чевръсти или пак подхвърлят някакво измислено число.

Къде се изгуби и онзи *** войн Бисер Манолов дето развяваше като знаме числото 28 млрд лв валутен резерв? И освен всичко друго доста хора му вярваха.
1
 
55
 
6
преди 5 години
Няма профилна снимка
Доста неща не се "вързват" в днешните изявления.
Например 200 млн. не могат да се изнесат в чували и наведнъж, както се опитаха да внушат на заседанието на комисията, предавано по телевизията. Абсурдно е.

Изглежда има две линии на интереси - одържавяване на определени предприятия от една страна и последващи действия с тях, и от друга "изгубване" на документи и "забравяне" за нечии кредити, които ще останат в "лошата" банка без лиценз, докато добрата "Агрикол" през това време затвори устите като раздаде парите от гаранционния фонд и от резерва. Предполагам само !
2
 
58
 
5
преди 5 години
Няма профилна снимка
От кога БНБ стана законодателен орган?! Сега заради една банка, ще се приема специален закон... що за малоумие???
1
 
64
 
4
преди 5 години
Няма профилна снимка
Ей плаша се какви хора оглавяват БНБ и държавата.
Тия са пълни аматьори. Оплетоха се като патета в кълчища, в опитите си да угодят на всички кукловоди. Толкова ли не можахте да спретнете един свестен сценарий и да го изпълните по план и по закон?
Сами си пишат правилата и пак не могат да надвият.
0
 
48
 
3
преди 5 години
Като стана въпрос за закони...: цитат " Станахме свидетели как БНБ предлага законови промени, чрез които управителите на банки и техни приближени да не носят отговорност при фалити на банки."