IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огромните атракции издигат туризма до ново ниво

Пускането на най-голямата водна пързалка в света ще бъде последвано от пускането на новия мащабен мол в Дубай

12:27 | 22.07.14 г. 1
<p>
	Най-голямата водна пързалка в света носи името Verr&uuml;ckt (луд).&nbsp;<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Най-голямата водна пързалка в света носи името Verrückt (луд). Снимка: архив Ройтерс

Водният парк Schlitterbahn Kansas City пусна най-голямата водна пързалка в света, а новият мол в Дубай, вдъхновен от идеята за град в града ще отвори врати през 2020 г., пише International Business Times.

Тези странни съоръжения и идеи, създадени от различни архитекти и изобретатели по света, издигат туризма на съвсем ново ниво.

Най-голямата водна пързалка в света носи името Verrückt и е по-висока от Нигарския водопад и Статуята на свободата. Приключенското спускане по нея трае 18 секунди, а за да имат щастието да изживеят тръпката от нейните екстремни 51,38 метра, ентусиастите трябва да изкачат първо 264 стъпала.

Пързалката, чието име означава „луд“ на немски, официално беше обявена за най-високата в света през април тази година, съобщава Mashable.

Тя е тествана за първи път от Джеф Хенри, аквапарк иноватор, и от инженера Джон Скуули.

“Джеф и аз се спускаме първи по нашите пързалки. Не можеш да пуснеш хората по нещо, което си проектирал, без да си готов ти самият да го направиш“, категоричен е Скуули.

Както изглежда, туризмът насочва поглед към най-големите туристически атракции.

Дубайският Mall of the World претендира, че ще бъде едно от най-посещаваните от туристи места. Той ще покрива огромна площ, на която ще има магазини, места за хранене, ресторанти, здравни заведения и културни центрове.

“Растежът на семейния и шопинг туризма показва нуждата от засилване на туристическата инфраструктура в Дубай възможно най-скоро. Този проект допълва нашите планове да превърнем Дубай в културен, туристически и икономически център за 2-та млрд. души, живеещи в региона около нас и ние сме решени да постигнем целта си“, твърди дубайският шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактоум.

Проектът предполага създаването на търговски комплекс и е на стойност 6,8 млрд. долара. На мястото ще има хотел и жилищна сграда. Той ще разполага с най-големия в света увеселителен парк на закрито и с огромен СПА център.

Тези проекти са още една стъпка към бъдещето и със сигурност ще дадат тласък на туризма, допълва International Business Times. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Са кат дигнат аквапарка до Ихтиман, гле кво става! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още