IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдебната власт дължи 6,8 млн. лв.

Бюджетът на 95 органа на съдебната власт вече свършва, предупредиха от Висшия съдебен съвет

14:24 | 24.07.14 г. 1
Съдебната власт дължи 6,8 млн. лв.

Общо 6,8 млн. лв. са задълженията на съдебната власт, каза на пресконференция днес председателят на комисията на Висшия съдебен съвет (ВСС) "Бюджет и финанси" Михаил Кожарев, цитиран от БТА.

Той посочи, че сред задълженията са такива за ток, вода, съдебни заседания, пощенски услуги.

Кожарев заяви още, че бюджетът на 95 органа на съдебната власт вече свършва. Сред тях са окръжният и районният съд в Бургас, окръжните съдилища в Кюстендил, Монтана, Плевен и Пловдив.

Финансовото състояние на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд също е лошо, каза Кожарев.

По думите му бюджетът на съдебната власт през тази година е бил абсолютно същият, какъвто и през 2013 г.

Той добави, че премиерът Пламен Орешарски при посещението си във ВСС е обещал да се направят корекции в бюджета, но те не са били изпълнени. Същите обещания е имало и при правителство на ГЕРБ, посочи Кожарев.

Той добави, че финансовото състояние на Софийския градски съд и на Софийския районен съд е сравнително стабилно и те ще издържат до септември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
big burov
преди 9 години
Съдебната власт е единствената наша институция, която дои"от две крави" Бюджет от държавата и от такси, които прибира, а не внася в бюджета! Затова отказват да признаят плащане с гербови марки, което е незаконно. затова да си намалят царските заблати, да си свият разходите и малко по скромно да източват държавата !!! това , че почти всички в системата имат богати роднини, няма да коментирам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още