IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 350 хил. лв. са дадени за ремонти във варненските детски градини и училища

По-голяма част от ремонтите се извършват през юли и август заради действащия учебен процес до 30 юни

16:13 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Близо 350 хил. лв. са дадени за ремонти във варненските детски градини и училища

В детските градини и училища във Варна са извършени ремонти на обща стойност 349 075 лв. от началото на годината до 30 юни, заявява директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в местната администрация Лилия Христова, цитиран от „Фокус“.

32 145 лв. от средствата са разходвани за ремонти в детските градини, предимно за частична подмяна на ВиК инсталации и частично измазване на помещение при възникнали течове, информира тя.

В училищата през този период са направени ремонти на стойност 316 930 лв. През учебния период е извършено авансово плащане на 111 015 лв. за смяна на предназначение,реконструкция и покрив на общинска сграда, предоставена на Руското училище, става ясно още от думите ѝ.

Извършено е и авансово плащане на сумата оза смяна на дограма в ОУ „Антон Страшимиров” и ПГИ „Д-р Иван Богоров”. Частични ремонти на ВиК и отоплителни инсталации, както и измазване на помещения при възникване на течове са извършени и в други сгради.

Тъй като до 30 юни е протичал учебен процес, по-голямата част от ремонтите са планирани и се извършват през месеците юли и август, пояснява още Христова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още