Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Енергийният борд: за какво може да става дума

Връщането на закона и реформите, които позволяват либерализация на енергийния пазар, са основна мисия на енергийния борд, смята Красен Станчев

0
 
0
 
9
kalendar до: Ricco
преди 6 години
още не е обявено пълното решение(поне на сайта на КС), за това няма как да коментирам в дълбочина, но и аз не съм съгласен с това което чета. Можеха да го върнат с препоръки(които може пък и да има, но ме съмнява; както казах не е обявено пълното решение) как да се направи, така че да не противоречи на Конституцията(ако въобще противоречи).
Не вярвам да им плащат с пари на съдиите. По скоро с назначения на техни близки ще става, та надали има как да се изчисли "колко" :) Квотите по назначения са(да знаеш на кой имаме да връщаме):1/3 НС, 1/3 президентство(Плевнелиев в началото на мандата) и 1/3 ВАС и ВКС(т.е. професионалните съдии).
Колкото повече мисля ми се струва, че трябва да станем малко повече като американците-повече избори да провеждаме с по-малко буфери, които да ограничават властта(но НЕ президентска република). Т.е.-може да се даде например право на хората с юридическо образование да гласуват за КС.
0
 
0
 
8
преди 6 години
Няма профилна снимка
С това дело конституционния съд тълкува конституцията както дявола евангелието! Току що го прочетох - нито един от мотивите им не издържа! Безспорно купена работа. Интересно колко ли струва едно решение на този "съд"? Надявам се (и смятам) че ще дойде ден, в който ще съжаляват много за това си решение, но ще бъде късно.
0
 
4
 
7
преди 6 години
Няма профилна снимка
4-то. Капутите от енергийната мафия да бъдат отрязани от скъпите ремонти на скапаните държавни централи.
5-то. Да се изгради пазарен модел на ценообразуване и да се даде възможности за частни инвестиции в енергетиката, като соларни панели върху покривите, а не ако искам да инвестирам да ми се налага да питам енергийната мафия къде да инвестирам.
6-то. да се спре 7-реактор на Уестингхаус, защото той е разменната монета на руската мафия, срещу разрешението за строеж на щжен поток.
1
 
1
 
6
преди 6 години
не няма да се пробвам 4ти път...Как да е-за сефте съм донякъде съгласен с ИПИ. От енергиен съвет няма смисъл, щото е глупост. Да се извади политиката от енергетиката, след като самата енергетика зависи от политиката е още по-голяма глупост-зависим от Козлодуй, Белене, Южен Поток, Мариците и т.н.-все проекти, които без политика няма как да станат. Трябва ни:по-добри политики и независим ДКЕВР-щото сега се назначава от МС и е независим само на хартия.
1
 
0
 
5
преди 6 години
Ако идеята се осъществи в този
1
 
13
 
4
преди 6 години
Няма профилна снимка
Първото нещо, на което трябва се намери решение, са дългосрочните договори на ВЕИтата и на "американските" ТЕЦ. Красен Станчев трябва да възприеме най-сетне, че инвестиция не означава гарантирано изкупуване от държавата на високи цени.
1
 
3
 
3
преди 6 години
счупиха се коментарите...
1
 
0
 
2
преди 6 години
"Ако идеята се осъществи в този
1
 
0
 
1
преди 6 години
"Ако идеята се осъществи в този