Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

В. Николов: Бъдещето на новия реактор на АЕЦ "Козлодуй" е под въпрос

Не са спазени няколко изисквания от Закона за енергетиката, посочи бившият шеф на електроцентралата

0
 
0
 
8
kalendar до: STRAHO
преди 6 години
хайде бе:) Тошо от 55та до 70та го е направил-от една държава без кадри в която се е оряло с волове се ставаме производител на трактори. В Южна Корея и Япония са им трябвали по десетина години и на тях. Освен това какво значи не сме като Германия? Не сме, но и те не са като нас. Ако смяташ, че те нямат проблеми, често по-големи от нашите-лъжеш се. Давам пример-пазарите. Къде ще си пласират продукцията? Ние нямаме този проблем-земеделие, IT, фармация и туризъм-това са ни големите двигатели. Е-там сме с подсигурен пазар.
А иначе-давах вече примера с магистралите-ако не ти трябва ток, защо са ти магистрали? Скоро пари за бензин няма да има народа, но магистрали ще строим? Ако чакаш бизнеса да създаде фабрики при лоши условия-няма да се случи. Направи добри условия и ще повишиш тези шансове. Сиреч-дай евтин ток.
1
 
0
 
7
STRAHO до: kalendar
преди 6 години
Няма лошо да сме и като Германия , но не сме. Дори да започне рязка промяна към индустриализация, тези 10 -15 години споменати от теб, са крайно недостатъчни, дори за достигане обемите на промишлено производство по Татово време. Да не говорим, че за това време населението ще е с поне още милион ако не и повече надолу. Измират хората или БЯГАТ през глава като от чума! Просто ще е невъзможно да имаме индустрията която имахме. Хората ги няма!! Оптимистичния вариант е, да сме се ориентирали към производства с висока добавена стойност, но те пък няма да са така енергоемки. И домакинствата ще потребяват по малко, най малкото защото бройката им ще е по малка. :)
1
 
0
 
6
kalendar до: STRAHO
преди 6 години
цъкнах ти +, но по-скоро не съм съгласен-така както ги правят тия проекти изглежда точно така(от там и +), но по принцип няма лошо да имаме евтин ток, стига да се направи както трябва. И точно в това "както трябва" е заровено кучето. Не е зле да имаме и ядрени мощности и Южен поток, стига да са направени както трябва. За мен това значи-без да ни коства санкции от ЕС(което не знам как ще стане) да се пусне ЮП на цена, която е нормална(абсолютно без подкупи и в Германия не може да стане-за справка-Шльодер, но да има някакво приличие в зиманията) и ядрени мощности със същите две условия(основно цената). На кого ще продаваме ток? Ами на нашата си промишленост-можете да сте сигурни, че в следващите 10-15 год. ще почнат да се строят цехове и фабрики и тук. Просто щото ще е такава политиката на ЕС.
0
 
4
 
5
STRAHO до: Pitashtia
преди 6 години
Тук изобщо не иде реч за някакви сериозни анализи дали имаме нужда или не! Хората в далаверата ИМАТ НУЖДА, голяма нужда от пари! Искат милиардери да стават а подобни големи по мащаби проекти предоставят възможност да яко и безнаказано крадене! Толкова е простичко и прозаично! Това беше целта им да вземат властта. Инициативни "Българи"! :)))
1
 
2
 
4
kalendar до: Pitashtia
преди 6 години
моите уважения, но не съм съгласен-така погледнато ние и от пътища нямаме нужда, щото скоро населението няма да може да си позволи бензина за колите.
4
 
0
 
3
преди 6 години
Няма профилна снимка
гербаджиите дават заявка на путин, че те ще са новите слуги на русия в бг
4
 
1
 
2
преди 6 години
Няма профилна снимка
оооо, гербаджийската мафия ще всеме проекта от Американците и ще го даде на руснаците, които ще дадат пари на мафията в бг.
0
 
13
 
1
преди 6 години
Това не е добра новина защото нямаме нужда от нови мощности и просто проект не трябва да има нито в Козлодуй , нито в Белене. Идиотщина е да се строи нещо толкова скъпо без да е сигурно че може да е рентабилно при пазарни условия на един либерализиран пазар. И защо изобщо се преговаря с компания, която иска тайни договори. Държавата и държавните фирми не могат да имат тайни от суверена в такива случаи.