IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът в Европа все по-често аутсорсва управлението на имоти

Корпорациите все повече търсят комплексни услуги по управлението на портфейлите им от имоти

09:00 | 12.08.14 г. 1
Бизнесът в Европа все по-често аутсорсва управлението на имоти

Финансовите и технологични компании са основните двигатели на аутсорсинг индустрията в сектора на имотите в Европа, Близкия изток и Африка, според нов доклад на консултантската компания CBRE, цитиран от онлайн изданието property-magazine.eu.

Около две трети от новите запитвания за аутсорсинг на управлението на имоти към компанията са дошли от компании от технологичния сектор и финансови компании, които възнамеряват да изнесат част или целите си операции, свързани с управление на имуществото им.

Въпреки доминацията на тези сектори, данните на компанията сочат, че има повишен интерес към аутсорсване на управлението на имотите на бизнеса в Европа като цяло, включително в тежката индустрия, производството и потребителските стоки.

“Предприятията често притежават портфейли от разнообразни имоти, които изискват професионално управление, така че възлагането на тази задача на специалисти често е избраният начин, който гарантира експертни съвети и възможността корпоративните клиенти да се съсредоточат върху основните си дейности”, посочва се в доклада на консултантската компания.

Корпорациите често търсят и съвети за възможностите за навлизане на нови пазари и по-ефективно управление на портфейла им от имоти, чрез което да подкрепят основните си бизнес цели.

Най-търсените услуги в региона на Европа са управлението на имоти, както и сделки с имоти (продажба и придобиване). Засилва се и интересът към комплексни услуги и експертиза, включително фасилити мениджмънт и управление на проекти.

Ефективността на разходите, създаването на стойност и подобряването на нивото на обслужване са основни двигатели на аутсорсинга на управлението на бизнес имоти.

Очакванията са растежът на пазара да продължи, особено в континентална Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
officeant
преди 9 години
Управлението на имоти изисква много добро сегментиране на таргет пазара за постигане на максимална ефективност затова се аутсорсва от други фирми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още