IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: S&P 500 ще нарасне с 6% в следващите 12 месеца

Прогнозата съвпада с очакванията на анализаторите на банката, че Фед ще повиши лихвите най-рано през третото тримесечие на 2015 г.

08:30 | 22.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Goldman Sachs: S&P 500 ще нарасне с 6% в следващите 12 месеца

В следващите 12 месеца и преди Федералният резерв на САЩ да повиши лихвите, широкият борсов индекс S&P 500 ще нарасне с 6%. Прогнозата правят Дейвид Костин от Goldman Sachs и неговият екип от пазарни анализатори, пише BusinessInsider.

„Пазарите невинаги следват историческите модели, но прогнозираме, че S&P 500 ще нарасне с 6% в следващите 12 месеца преди очакваното първо покачване на лихвите от Фед през третото тримесечие на 2015 г.“, предричат експертите.

„Освен това акциите поскъпнаха в годината преди първите рестриктивни действия на Фед през 1994 г., 1999 г. и 2004 г. И микро-, и макроданните предполагат, че американската икономика се възстановява.“

Анализаторите на американската инвестиционна банка отново предупреждават, че предстои „драматично разминаване“ на пазарите на акции и облигации в следващите няколко години.

Освен това от Goldman Sachs все още очакват акциите да поднесат годишна възвръщаемост, изгладена с инфлацията, в размер на 4% до 2018 г., а облигациите – да реализират възвръщаемост от -1%, като се има предвид инфлацията.

При прогнозиране възвръщаемостта от ценните книжа анализаторите допускат, че лихвените проценти ще се върнат към нормалните си исторически нива от средно 4%. При този сценарий ето как биха изглеждали лихвите и възвръщаемостта от акциите и облигациите:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 11:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Отровната (масонска) сепия никога не е на загуба, изглежда така все едно че дори и да е последния оцелял стопански субект на планетата пак ще бъде на печалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
браво на Goldman, щом те казват дедо ви влиза шорт, а те отдавна са ги взели вече тези позиции сега само го потвърждават .. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още