IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Балмър напуска и директорския борд на Microsoft

58-годишният Балмър ще се фокусира върху баскетболния отбор Лос Анджелис Клипърс

08:47 | 20.08.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	58-годишният Балмър ще се фокусира върху баскетболния отбор Лос Анджелис Клипърс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

58-годишният Балмър ще се фокусира върху баскетболния отбор Лос Анджелис Клипърс. Снимка: Ройтерс

Едва половин година след като предаде поста на главен изпълнителен директор на наследника си Сатя Надела, Стив Балмър реши да освободи и мястото си в борда на директорите на Microsoft, пише BusinessInsider.

58-годишният Балмър ще се фокусира върху баскетболния отбор Лос Анджелис Клипърс, който придоби наскоро, става ясно от негово писмо до новия директор на Microsoft Сатя Надела. В документа се посочва още, че решението влиза в сила незабавно.

Балмър обаче не напуска съвсем концерна, защото остава акционер в технологичната компания. Освен това той обещава на наследника си да продължи да го подкрепя и в бъдеще.

„Microsoft е делото на живота ми и аз съм горд и развълнуван от това, което виждам пред компанията и ръководния екип. Има предизвикателства, но възможностите са още по-големи. Нито една компания в света няма такъв микс на софтуерни умения, облачни умения, както и хардуерни умения, които ние се събрахме. Ние имаме таланти, както и всяка компания в света. Имаме рентабилността да инвестираме в дългосрочни възможности и все още осигуряваме невероятно кратки срокове за изпълнение", пише Балмър.



BusinessInsider публикува и отговора на писмото на Надела, в който той му пожелава успех в новите начинания, като също така му благодари от името на Microsoft и борда на директорите.

„Сигурен съм, че в новото си начинание ще вложите същата смелост, страст и въздействие, които вкарахте в Microsoft, и ви желая невероятен успех. Аз също очаквам с нетърпение да си партнирам с Вас в качеството Ви като акционер“, пише Надела.

Припомняме, че след 34 години работа в Microsoft през август 2013 г. Стив Балмър заяви, че напуска шефското място. През февруари 2014 г. за негов наследник бе определен човек от компанията - Сатя Надела, който работи на различни позиции в Microsoft вече 22 години. Надeла е едва третият изпълнителен директор в историята на компанията след Балмър и Бил Гейтс.  


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 9 години
Този човек е прекалено умен Знае че животът е твърде кратък Зарязва 14 часовия работен ден в Майкрософ огромното нервно напрежение и задължения и се отдава на забавления и удоволствия с които ще прекара останалата част от живота си Много умен американец
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още