IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия стартира масови проверки на McDonald`s в цялата страна

Граждани са се оплакали от лошо качество на продуктите и нарушения на санитарните разпоредби, твърдят властите

13:46 | 21.08.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руската федерална служба за защита на потребителите („Роспотребнадзор“) започва масови проверки на американската верига ресторанти McDonald`s в цялата страна, съобщава икономическият портал "РБК Дейли".

Според началника на отдела по хигиенен надзор за Татарстан Олга Фомичева проверката не е била планирана. По думите ѝ инспекции се осъществяват в няколко града, включително и в Казан.

Стартирали са проверки и в Московска област. „Нито един от ресторантите в Подмосковието не е затворен. Работим по препоръките на „Роспотребнадзор“ и правим проверки в съответствие с установения ред. Не мога да кажа повече“, заяви Олга Гавриленко, началник на службата за Подмосковието.

В Челябинска област се провежда планова проверка на обекти на веригата, а досега са инспектирани два ресторанта, но резултати все още няма.

Според новинарската агенция проверки са започнали и в Башкирия и Свредловска област. Ройтерс съобщава за предстоящи проверки на „Роспотребнадзор“  и в Татарстан, Башкортостан и Краснодар.

Според друг представител на „Роспотребнадзор“ - Наталия Лукянцева, са получени оплаквания от граждани за лошо качество на продуктите, както и за нарушения на санитарните разпоредби.

Припомняме, че в сряда държавният орган затвори четири ресторанта на McDonald`s в Москва, включително и този на Пушкинския площад, открит на 31 януари 1990 г., още по времето на СССР.

Според икономическия всекидневник "Комерсант" проверките на McDonald`s се извършват по поръчка на правителството. Медията се позовава на свои източници от федералните власти и пояснява, че при плановите проверки първо се издава предписание за отстраняване на нарушенията.  От пресслужбата на вицепремиера Аркадий Дворкович, отговорен за продоволствения сектор, засега не коментират информацията, отбелязва РБК. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
rover
преди 9 години
McDonalds - junkfood. Всички го знаят и не очакват нещо друго.А за рашъните - котлетки помогилевски. И картошка в мундире.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
TIM
преди 9 години
Инвесторе! Това са закусвални или fast food, junks, не верига Ресторанти!Използвайте само McDonalds ако щете, моля не продължавайте да обиждате бранша!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 13
kane
преди 9 години
Ако аз съм на мястото на Путин ще изритам целия фашисто-империалистки "бизнес" извън Русия със постоянни регулации, глоби, данъци и такси...Ще ги докарам до фалит и всичките им пари ще останат в Русия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 6
Nikola666
преди 9 години
Путин Велики вдигна мерника на американските закусвални. Ей сега ще натрие носа на империалистите.Тежко и горко им на САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още