IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Координационен съвет по водите ще управлява риска от наводнения

Ще бъдат въведени такси за всички дейности, които могат да въздействат значимо върху водите

15:26 | 06.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Координационен съвет по водите ще управлява риска от наводнения

Координационен съвет по водите ще управлява риска от наводнения – това е предвидено в проект за изменение на Закона за водите, публикуван в сайта за обществени консултации.

Целта на създаването му е да има единна политика по водите, става ясно от проекта. В него ще участват министрите на околната среда (председател), на икономиката, на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране,  на финансите, на здравеопазването, на вътрешните работи, на транспорта, на образованието и представител на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Съветът ще координира дейностите, свързани с разработването на плановете за управление на речните басейни и плановете за управление на риска от наводнения.

С други промени в закона се предвижда ефективно въвеждане на принципа „замърсителят плаща“. Ще бъдат въведени такси за всички дейности, които могат да въздействат значимо върху водите.

Очаква се с промените да бъде ускорен процесът по определяне на санитарно–охранителни зони около водовземните съоръжения за питейно-битово водоснабдяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
aldy
преди 9 години
Защо досега няма осъдени понеи 10 министъра от т.н. преход? Дори единственият министър с ефективна присъда я приема като майтап и се подиграва на съда, като се разхожда по целия свят да ни показва резила? Та сега някакви кухи и лакоми кратуни щяли да забранят на *** да сече на поразия и да изнася дървесина за Гърция. Държавицата ни е прогнила от невиждана корупция, тия само ще се наместят на софрата и ще прибират рушветите, а затъването на мамковината ни ще продължи с ускорени темпове. За невярващите ще напомня - по времето на ОДС се говореше за "Мистър 10%". Сега мои познати бизнесмени се оплакват от "Мутри 50%". Какво, освен пълна разруха може да има при такива нива на антидържавност? Ама всеки народ си е заслужил съдбата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още