IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пилотите на Lufthansa с поредна стачка утре

Служителите на германската компания ще протестират утре между 8 и 16 часа в Мюнхен

11:57 | 09.09.14 г.
Пилотите на Lufthansa с поредна стачка утре

Пилотите на германската компания Lufthansa ще проведат поредната си стачка утре. Това е третият протест на служители на компанията в рамките на две седмици, пише Ройтерс.

Стачката ще се проведе на летището в Мюнхен и ще продължи 8 часа – от 8 до 16 часа местно време. Тя се организира от синдикалното сдружение Cockpit.

С действията си пилотите опитват да увеличат натиска върху компанията по време на преговорите относно схемата за ранно пенсиониране. Подобни протести се проведоха през миналата седмица и в края на август, когато стачката засегна нискотарифното поделение на Lufthansa Germanwings.

Основното искане на пилотите е да не бъде отменяна действащата от 50 години схема, която позволява на пилотите да се пенсионират на 55-годишна възраст и все още да получават до 60% от заплатата си.

Намеренията на Lufthansa обаче са за увеличаване на средната пенсионна възраст в компанията до 61 години. Причината са опитите за ограничаване на разходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още