IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще изгражда социални жилища

Предвижда се довършването на недостроен блок в "Люлин" и строителството на нов блок в "Модерно предградие" с европейски пари

12:04 | 01.10.14 г. 3
София ще изгражда социални жилища

Столичната община подаде апликационна форма за финансиране на проект за изграждането на социални жилища в кварталите „Люлин“ и „Модерно предградие“, съобщават от пресцентъра на общината.

Финансирането е по схема “Подкрепа за осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение” по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013.

Проектното предложение е на стойност 5 млн. лв. и включва изграждането на два обекта на територията на София – строително-монтажни и ремонтни дейности за довършване на бл. 959 в район "Люлин", който представлява незавършен строеж, започнал още през 1991 г., и ново строителство на един блок на територията на м. „Модерно предградие“, район „Връбница“.

В тях ще бъдат разположени 71 обзаведени социални жилища (45 в район Люлин и 26 в район Връбница), които ще осигурят битови условия за живеене и ще отговарят на изискванията за достъпна среда за хора с увреждания. В проекта са включени още мерки за благоустрояване на прилежащото околно пространство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
".....какъвто обичай имат, ...." ха ха ха "ОБИЧАЙ" !!!! Много точно казано! Еми какво да се прави всеки с обичаите си! ха ха ха а за коне ще има ли ще има ли предвидено помещение? ...а за каруци гаражи пред блока? ...ха ха ха и за сено килер трябва да се предвиди! I Така де малко екстри, но пък ще се спести от към разходи за закупуване и монтаж на електромери и водомери! Няма нужда от тях. Обичая казва, че е грях такива предмети да има в жилището. Носят нещастие! :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Що не ги изградят в кварталите Изток и Лозенец? В Люлин и Мизерно предградие има вече достатъчно социални жилища
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
Императорът
преди 9 години
Самото намерение да се строят жилища за лица по етнически признак (т.нар. "малцинствени групи", тоест ***) вече е престъпно и подсъдно !!!Защоне построят жилища за хората, които загубиха домовете си, тъй като, поради кризата, не могат да си плащат кредитите? Или те, защото са българи в България, нямат права? А ако т.нар. "малцинствени групи" потрошат и съсипят жилищата, какъвто обичай имат, кой ще им търси сметка?И знаят ли европейските данъкоплатци с какви расистки цели се харчат парите им?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още