IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Визите за българи могат да спънат търговското споразумение между ЕС и Канада

Търговското споразумение беше сключено в края на септември, но трябва да бъде ратифицирано от държавите в ЕС

13:01 | 01.10.14 г. 8
<p>
	В края на септември ЕС и Канада подписаха споразумение за свободна търговия. Снимка: <em>ЕК</em></p>

В края на септември ЕС и Канада подписаха споразумение за свободна търговия. Снимка: ЕК

Премахването на визите за българи и румънци може да се окаже ключов фактор при ратификацията на подписаното вече споразумение за свободна търговия между ЕС и Канада. Този коментар направи посланикът на ЕС в страната Мари-Ан Конинскс пред канадската телевизия CTV News.

Има притеснения сред дипломатическите страни, че една от двете или и двете страни – България и Румъния, могат да блокират ратификацията на ключовия документ, става ясно от думите на посланика.

„Визите не са директно свързани с търговското споразумение, но проблемът трябва да бъде изчистен“, коментира още тя и направи прогноза, че пълната ратификация на документа от всички страни в ЕС може да приключи през 2016 година. 

Конинскс заявява още, че визите за гражданите на двете страни са „нещо, което ЕС не харесва“ и това ясно е било показано на премиера на Канада Стивън Харпър.

От канадската служба по имиграцията пък заявяват, че страната вече работи за въвеждане на безвизов режим за всички граждани на ЕС. За целта обаче трябва да се преценят множество фактори, сред които социо-икономическия профил на страната, брой имигранти, спазването на човешките права, както и различни критерии за сигурност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
ха ха ха е така е да! Куче диверсант! :))) ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Нашите граждани обаче не стоят със скръстени ръце!!! Бързо започнаха да кръщават децата си с англосаксонски и латински имена белким заблудят някой че не са българи! :)))) Появиха се Дженифър, Клара, Кейтлин, Джоана, Криста, Дениз, Памела, Порша, Кимбърли (уникално),Мариса, Беатрис, Малена,Адисън, Мелиса, Рафаела, Мануела, Патрисия,Натали, Анжелика,Джорджия,Виктор,Деймиън,Майкъл, Джъстин,Стивън,Дейвид .и т.н! :)))) Трагедията им е че не могат никого да заблудят а у дома направо звучат смешно! :))) Какво звучене имат като фамилни имена не е истина! Музика за ухото! Тези имена ще напомнят на бъдещите поколения напъните на плебса да получи поне малко уважение от господарите на запад! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 9 години
За домашният любимец със сигурност е така, но това не е ограничение за кучето, а за стопанина му. Ако кучето САМО реши да изприпка през граничната бразда никой няма да го спре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Я опитай да пренесеш домашен любимец в САЩ или Канада и ще видиш дали е свободно. Както и да е ...по лесен е достъпа им до там отколкото на българи. :) Който е ходил знае на колко унизителни процедури е бил подлаган докато, други граждани на ЕС минават покрай него свободно и пътьом хвърлят по някой поглед на нещастника! Какво да се прави ...от беззъба държава гражданите и не могат да очакват кой знае колко като уважение. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
nobel
преди 9 години
За кучетата границите не са проблем и никой не им иска паспорт. Птичките в небето също си прелитат през въздушното пространство необезпокоявани от никого. Границите са създадени само за ненормални същества като хората. Да се радват като "им дадат право" да пътуват някъде. И да се радват колко са свободни в евросъюза и в други съюзи и организации преди и след това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Ще видим!:) Само ние си мислим че нас някой ни брои за нещо и се напъваме да се подмажем, белким ни поснат троха! Дори за кучетата е по лесно да се установят в Америка! Не, че имаме друга алтернатива де! Ще удвоим напъните и ще въртим опашката по високо и с по големи обороти! :)))) :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
kurta007
преди 9 години
Канадците ще кажат че уж проучват въпроса и тихомълком нищо няма да направят.Тук е момента българските дипломати да станат и за заиграят по агресивно,като още до няколко дни обявят че споразумението няма да бъде ратифицирано преди да бъдат махнати визите.Точка.При никакви обстоятелства няма да го подпишем.Канадците ще се съгласят понеже ползите от това споразумение с ЕС за тях са огромни.Друг шанс да имаме такъв огромен коз в ръцете няма да имаме в близките 10г вероятно.Ама и нашите дипломати са гола-вода.От кол и въж събрани само да цоцат.Като другаря станишев,хвана си х*я и сега ще си живее сред бели хора в Брюксел,ще си взима 20к ойро пък избирателите му в Аспарухово и Мизия където ги заля и никой не им обърна грам внимание , да го духат !!! И на 5-и ,пак под строй, същите *** ще гласуват за компартията и дпс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
MZ/X
преди 9 години
Ако България не беше член на ЕС този въпрос нямаше и шанс да се обсъжда с Канада, но сега канадците няма да имат друг избор освен да отстъпят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още