IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Григорий Вазов: Грешка е да се залага кратък мандат на кабинета

България няма друг изход освен сериозно и стабилно правителство, смята ректорът на ВУЗФ

10:39 | 09.10.14 г. 5
Григорий Вазов: Грешка е да се залага кратък мандат на кабинета

Политиците правят грешка, като предварително говорят за кратък мандат на правителството, което трябва да се сформира. Това каза ректорът на Висшия университет по застраховане и финанси (ВУЗФ) доц. Григорий Вазов пред телевизия Bulgaria On Air по повод ситуацията след предсрочните парламентарни избори.

„Трябва да се мисли за четиригодишен период, за правителство, което да поеме всички политически и икономически аспекти от управлението на страната“, смята той.

След като вчера Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за ръста на брутния вътрешен продукт (БВП) на България за 2014 г. и 2105 г., Григорий Вазов очаква, че тези прогнози на МВФ през декември няма да са такива и тогава ситуацията ще е изключително сериозна.

„България няма друг изход освен сериозно и стабилно правителство“, смята той.

Ректорът изтъкна, че от осемте влезли в парламента партии само две имат програми с резки различия, заради които не биха могли да влязат в колаборация с останалите партии – това са програмите на БСП и „Атака“.

На останалите партии програмите си приличат – всички говорят за енергетика, здравеопазване и образование, без да има сериозни икономически различия, отчита той. 

По повод предложения от финансовото министерство нов заем от 4,5 млрд. лв. с актуализацията на Бюджет 2014, Вазов заяви, че от данните изглежда, че предишното правителство е направило „много поразии“. Новото правителство трябва да има възможности за реакция, ако възникнат непредвидени разходи, както и да започне някакви инвестиционна дейност, за да се съживи икономиката, смята той.

Вижте още видео материали в Bulgaria On Air

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
alexx
преди 9 години
"ВУЗФ? :DА ректора на Пернишкия Университет по Технологии, Комуникации и Автомобили (:D:D) кога шсъ изкаже"Наистина е несериозно да се дава думата на преподаватели от подобни измислени ВУЗове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
aldy
преди 9 години
=== По повод предложения от финансовото министерство нов заем от 4,5 млрд. лв. с актуализацията на Бюджет 2014, Вазов заяви, че от данните изглежда, че предишното правителство е направило много поразии. === Тъй, тъй, ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО виновно... Все едно, че Боко Умното ги приказва тия масали. Точно то ли НАПАДНА КТБ и искаше БАНКОВА ВАКАНЦИЯ? Брей, и тоя професор по плакнене на оакани дЪта. Нещо да каже за "Корпорацията" тоя великан на мисълта?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
aldy
преди 9 години
Грешка ще е ако тази банда мошеници бъде изгонена само с тояги, а не и с камъни. От нагли, по-нагли. Протестърите кряскаха 400 дни, за да имитират протести, докараха Боко и ДПС зад него в сянка. И сега тия се канят да векуват. Ще векуват, ама друг път. Въпреки плътното информационно затъмнение от слугинските медии, народът се поусети, че пак го измамиха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
ceneto
преди 9 години
то ако ставаше с говорене и писане на програми - досега да сме направили прехода
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
ВУЗФ? :DА ректора на Пернишкия Университет по Технологии, Комуникации и Автомобили (:D:D) кога шсъ изкаже
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още