IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият магазин на Macy's извън САЩ ще е в Абу Даби

Очаква се обектът да отвори врати през 2018 г.

16:20 | 30.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>снимка: Ройтерс</em></p>

снимка: Ройтерс

Американската верига универсални магазини Macy's ще отвори първия си магазин извън САЩ в Абу Даби, пише Wall Street Journal.

Macy's обяви, че магазинът ще се намира в нов търговски център на стойност 1 млрд. долара, който се очаква да отвори врати през 2018 г. Американската верига магазини ще си партнира с компанията от Обединените арабски емирства (ОАЕ) Al Tayer Group.

Освен Macy's веригата универсални магазини Bloomingdale's също ще отвори свой обект в търговския център Al Maryah Central. Това ще бъде вторият магазин на компанията извън САЩ, след като през 2010 г. тя отвори обект в друго от седемте арабски емирства – Дубай.

Двете американски компании вече продават продуктите си по интернет в около 100 държави, но разглеждат възможности за увеличаване и на физическото си присъствие в чужбина.

„Продължаваме да изследваме различни международни пазари, за да можем по-добре да разберем как потребителите по света пазаруват в магазините, по интернет и чрез мобилни услуги“, каза изпълнителният директор на Macy's Тери Лундгрен, че компанията е особено заинтересована от това по какъв начин физическите магазини могат да ѝ помогнат за изпълняването на така наречената ѝ многоканална стратегия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още