IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler прекратява производството на литиево-йонни батерии

Причината е слабото търсене на продукта на Li-Tec

18:13 | 17.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Съоръжението на Li-Tec в близост до град Дрезден. Снимка: Li-Tec</em></p>

Съоръжението на Li-Tec в близост до град Дрезден. Снимка: Li-Tec

Daimler AG ще прекрати производството на литиево-йонни батерии на своята дъщерна компания Li-Tec Battery GmbH, се казва в съобщение на германския концерн.

Производството на компонентите, които се използват в електрическите и хибридните автомобили, ще бъде прекратено в края на 2015 г. поради слабо търсене.

"Продуктите на Li-Tec са конкурентни, но недостатъчното търсене прави производството икономически невъзможно", се казва в официалното съобщение.

По-рано тази година концернът Daimler AG, под чиято шапка е и луксозната марка Mercedes, изкупи от Evonik всички акции на Li-Tec Battery GmbH - 50,1%. Германците очакваха раздвижване на пазара, но слабите продажби на електромобилите и хибридите ги принудиха да вземат радикални мерки и да прекратят производството на литиево-йонните батерии.

Основаната през 2008 година компания Li-Tec произвежда акумулаторни батерии за електрическата версия на Smart. В бъдеще те ще бъдат поръчвани от други компании, сочи информацията от Daimler.

По-голямата част от 280-те служители на Li-Tec ще бъдат прехвърлени в друга изцяло притежавана от Daimler компания - Accumotive, която също се занимава с производство на автомобилни батерии. Съоръжението на Li-Tec в близост до град Дрезден ще продължи да съществува като център за научни изследвания.

Още любопитни новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още