Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Накъде тече "Южен поток"?

Проектът e крайно безсмислен от стопанска и геополитическа гледна точка, смята Красен Станчев

   1| 2    
0
 
3
 
16
StefanL до: юрист
преди 5 години
Няма профилна снимка
кой са тези доставчици бе смешко ? я ми кажи два доставчика че аз не се сещам? Я прочети новините да видиш Украйна която е практически в война с Русия защо отново купува от кръвният си враг а не от други доставчици ? Защото си прост
3
 
1
 
15
преди 5 години
Няма профилна снимка
"...Ако няма монопол на ГАЗПРОМ, независими доставчици ще могат да препродават природен газ обратно на уж заобиколената Украйна.." И не само това- И БЪЛГАРИЯ ЩЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВА ПО ТРЪБАТА НА ЮЖЕН ПОТОК И НЕРУСКИ ГАЗ- НАПР. АЗЕРСКИ, КИПЪРСКИ, ИЗРАЕЛСКИ КАКТО И ЩЕ МОЖЕ ДА ПРАЩА НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС СВОЙ ГАЗ- Т.Е. ЩЕ МОЖЕ ДА ТЪРГУВА С НЕГО! ЕТО- ТОВА НЕ ИСКАТ РУСНАЦИТЕ и за това се запъват като магаре на мост!
0
 
1
 
14
преди 5 години
Абе явно когато тече към и през България не е добре работата....
http://computersbgn.blogspot.com
1
 
1
 
13
0pk до: troika
преди 5 години
А как задължат обикновено? По твойта логика, как изобщо биха задължили някого да пуска газ вместо студена вода например? Кое ти дава гаранция, че ако друг е собственик на тръбите, той ще пуска друг газ освен на газпром например? Изобщо отде знаеш че половината разходи са за нас? Да не си виждал договора за разлика от премиера? И дали ще били напълнели тръбата - ами ако има клиенти ще я пълнят, ако няма - ще стои празна, така е в търговията. А ако е толкова неизгоден договора, защо сме го подписвали? Няма ли затвор за измяна на държавните интереси? Сега за да защитим американските интереси на балканите погазваме собствените си.
2
 
7
 
12
StefanL до: troika
преди 5 години
Няма профилна снимка
с твойте пари от данъци Бойко ще лети до Брюксел за да се целува с Дол и Шулц и да си говорят колко са спечелили като са отказали Русия тръбата да минава през България и да имитират че са много загрижени за България и да обещават милиарди евро субсиди който ще се усвояват не от тебе а от дъщерните фирми на партия ГЕРБ,ДПС ,РБ и ПФ . Да ви е честита новта четворна коалиция за която ще турцизира и *** България
5
 
6
 
11
преди 5 години
Няма профилна снимка
Интересно защо северен поток не беше построен по европеиски правила и нямаше проблем с построяването му всичко беше по европеиските правила и Европа не се притесняваше от влиянието на Русия ? А изведнъж южен поток поток стана непотребен ние се оказахме в голяма опастност от зависимоста на Русия , оказа се Русия може да ни рекетира а северен поток си работи и работи Германия Франция Белгия Холандия Полша помпят и помпят газ но се указва че те не са зависими от Русия? Е докога ше бъдат тези двойни стандарти в тоя еврошвестерски съюз ! След 8 години в редовете на ЕС българия продължава да бъде най беднта страна дори и в Африка. Скоро самата България ще бъде поделена на две части европеиска и източна ще оставил дупелизците Бойко Плевньо Кунева и Симеонов да лижат задниците на еврогеиците а ние ще се отцепим и ще излезем от противният евро-швестерски съюз
6
 
4
 
10
преди 5 години
Хвала на такива Българи като Красен Станчев! Един ден на него, Плювналиев, Борисов, Радан Кънев, Кукунева, Огнян Минчев, Иво Инджев и много други борци срещу руския ботуш, признателният български народ ще вдига паметни бюстове по паркове и площади около монументите на Ердоган из целия признателен халифат... хахаха!
2
 
3
 
9
michaelis до: dakl
преди 5 години
Не бе тука всеки казва,че Русия щяла да фалира, аз поствам ей тва тука 20 пъти и тва е елементарна сметка, но хората продължават да си мислят,че ше фалирали разбираш ли ...

234 mlrd.
http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/russia

International Reserves of the Russian Federation - 418,880 млрд.
http://www.cbr.ru/eng/hd_base/?PrtId=mrrf_m

е как ше фалира държава с положителен баланс?
6
 
9
 
8
преди 5 години
Няма профилна снимка
Красен Станчев твърде неумело защищава сребърниците които получава от зад океана. Първо, приказките му че Русия се ехванала като удавник за сламка за да запази монопола си са или за наивници , или за неимформирани. Защо? Защото Русия предлага на пазара най евтиния природен газ от всички останали , т е не се е възползуваха от монополното си положение на пазара. Второ, Русия няма никакви задължение към Третия европакет, който не е нищо повече от правила на една икономическа структура и именно за това тези правила не действуват когато става въпрос за Германия! Трето, сега искаме или не ще трябва сами да си построим газопроводи до Турция, или просто да плащаме два пъти по висока цена за газ от Катар и евентуално от САЩ. Това е резултатът!
2
 
7
 
7
troika до: 0pk
преди 5 години
Няма профилна снимка
Кажи тогава, как ще задължиш Газпром да пуска по тръбата и друг газ освен неговия? То даже договора не може да видим какво пише в него. Никаква прозрачност. Но половината разходи за нас - 1,8 млрд. евро. Кога ще ги избием тези пари? И няна как да знаем дали ще натоварят тръбата. Дали поне 50 милиона ще изкараме на година. Всичко зависи от Газпром.
Иначе, ако Газпром искаше да си строи сама за своя сметка и да ни дава пари за наем, аз съм за! Риска си е техен. Не е с моите пари от данъци. Още една една възможност за България да има газ. Ама не по този начин.