IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Беларус посреща Новата година с масови уволнения в правителството

Президентът Александър Лукашенко не даде обяснения за уволненията на министрите

16:41 | 27.12.14 г. 3
Беларус посреща Новата година с масови уволнения в правителството

Президентът на Беларус Александър Лукашенко направи масови промени в управлението на страната. Така Беларус ще посрещне 2015 година с нов премиер и председател на централната банка и редица сменени министри, съобщи Reuters.

Това е най-големият ремонт на правителство в страната от 2010 година насам, отбелязва още агенцията.

Целта на този ход вероятно е защита на икономиката на страната от намаляващата стойност на руската рубла. Русия е най-големият търговски партньори на Беларус , както и един от най-верните й съюзници.

Начело на правителството ще застане Андрей Кобялков, който в момента оглавява президентската администрация. Подробности за смяната на министрите в кабинета не са посочени.

По-рано през годината обаче президентът обаче предупреди за уволнения в правителството, ако не бъдат постигнати основни икономически цели. Икономическата криза в Русия, породена от западните санкции, както и от ниските цени на петрола, се оказа сериозен проблем и за Беларус.

Половината от износа на страната е към Русия – основно трактори, индустриални машини и храни. От януари до октомври износът на Беларус към Русия е със 739 млн. долара по-малко спрямо същия период на миналата година, отчита още Reuters.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
Toranaga
преди 9 години
невероятен стил. невероятни изводи!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 6
trendline
преди 9 години
Да идва по-бързо понеделник че да се оттървам от доларите. Тръпки ме побиват от това което пишеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 17
крас
преди 9 години
Износа на БЕЛОРУС се срути от цената на рублата , а какво да кажат НЕМЦИТЕ с техните 450 млрд.? износ за Русия ?!Те направо са развели байраците!ТЪЙ КАТО НА РУСКИЯ ПАЗАР НЯМА ПРАЗНИ МЕСТА НА ТЕХНИТЕ ВЕЧЕ СА ДОШЛИ КИТАЙЦИ И ИНДИЙЦИ СКЛЮЧИЛИ СУАПОВИ СДЕЛКИ, ЗАОБИКАЛЯЩИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ДОЛАРА КАТО РАЗПЛАЩАТЕЛНО СРЕДСТВО!!Добре дошли в ада господа неосъзнали се ЧОКТАРИКАТИ!СКОРО И ОТ БУНДЕСБАНКАТА ЩЕ ЗАРЕВАТ КАТО ИЗНАСИЛЕНИ ВДОВИЦИ!КЪСНО Е!МАНДАЛОТО ХЛОПНА! КОГАТО ВИ КАНЕХА НА СУАПОВИТЕ СДЕЛКИ ВИЕ СЕ ПРАВЕХТЕ НА ГОЛЕМИ ИКОНОМИСТИ! СЕГА ГО ДУХАЙТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още