IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България спаси 106 млн. евро по програмата за регионално развитие

Управителният орган на ОПРР е подал доклад към финансовото министерство за сертифициране на всички плащания

17:28 | 30.12.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
България спаси 106 млн. евро по програмата за регионално развитие

България успя да спаси 106 млн. евро от оперативна програма „Регионално развитие“, който бяха под риск да бъдат загубени. Това става ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Програмата приключва успешно годината по така нареченото "правило за автоматично освобождаване", обясняват от ведомството.

През 2014 г. е съществувал сериозен риск от загуба на средствата, които благодарение на екипа на Управляващия орган на програмата са били успешно разплатени в края на декември.

Управляващият орган на ОПРР е подготвил и подал към Министерството на финансите финален за годината доклад за сертифициране на средства по ОПРР, с което финансовата 2014 г. е била успешно приключена, добавят от ведомството.

Припомняме, че регионалният министър Лиляна Павлова още преди три седмици обеща да направи всичко възможно, за да ограничи максимално загубата на средства по ОПРР през тази година.

Малко по-рано днес стана ясно, че България ще загуби около 22 млн. евро от спряната през миналата година оперативна програма „Околна среда“ и до 64 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони и програмата за рибарство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
StefanL
преди 9 години
Абе стига сте заблуждавали народа с тези европроекти бе! Я кажете колко струва месечните ни вноски в евогеиският бюджет два пъти повече са от това което ни връщат и като сметнеш постояните глоби който ни налагат стават три пъти повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още