IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТЕЦ "Варна" преустанови дейността си

Стотици енергетици остават без работа

19:20 | 01.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ТЕЦ "Варна" преустанови дейността си

ТЕЦ "Варна" спря да работи, а стотици енергетици останаха без работа, предава агенция "Черно море". Още на 13 декември 2014 г. от ЧЕЗ, които са собственици на централата, предупредиха, че ТЕЦ „Варна“ ще бъде временно изведена от системата от 0:00 часа на 1 януари 2015 г.

След 1 януари централата няма да може да работи, въпреки усилията на българската държава, в лицето на МЕ и БЕХ, и ЧЕЗ. Въпреки принципното съгласие за временно включване на централата през зимния период на 2015 г., в случай на газова криза, от ЕК не беше получен отговор относно разрешителните за работа на самата централа.

Поетапно след 1 януари ще бъдат освобождавани служителите на ТЕЦ "Варна", за които няма реализация след края на годината. От 1 януари 2015 година без работа остават 225 души от общо 305 служители. Те ще получат компенсационни пакети, които са повече от два пъти по-високи от приетите в сектора - до 11 работни заплати, в зависимост от стажа им в централата. 

Жителите на село Езерово, където се намира ТЕЦ-а, остават през без парно и топла вода. Без отопление ще са детската градина и училището.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 25 rate down comment 17
varna333
преди 9 години
А гласувайте пак за ГЕРБ и за еврогеиският съюз и още повече ще седите гладини и безработни ! Да ви е честито 8 годишното члеснство в еврогеиският хомосексуален *** съюз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още