IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple може да постави нов рекорд по продажби на Mac

Компанията се радва на добри резултати на пазара на компютри

15:19 | 13.01.15 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

След няколко години на стагнация Apple може скоро да постави нов рекорд по продажби на Mac за второ тримесечие подред, пише Quartz.

Според компанията за проучвания IDC Apple е продала 5,75 млн. броя Mac през последните три месеца на 2014 г. Това е с около 200 хил. бройки повече от продажбите през тримесечието, което приключи през септември, и почти 1 млн. повече от последното тримесечие на 2013 г.

Apple продължава да показва по-добри резултати от PC индустрията, която отчете 2,4%-ен спад в продажбите през същия период и 2,1%-ен спад за цялата година според IDC. От своя страна Gartner посочва, че продажбите на компютри са нараснали с 1% през четвъртото тримесечие спрямо същия период година по-рано.

Оценката на IDC показва, че пазарът на компютри се консолидира. Петте най-големи продавачи на компютри в света са увеличили продажбите си през предходната година. Apple е водеща по този показател с увеличение от 18,9%. Но продажбите на всички останали производители на компютри спадат общо с 20,7%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Хи хи! Само на мас ли? А месото какво го направихте?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още