IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-точните авиолинии в света

Източноевропейската airBaltic е най-точният авиопревозвач в света със зашеметяващите 95% пристигнали навреме полети

15:01 | 15.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Самолет Boeing 737-36Q на airBaltic излита от Рига, Латвия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Самолет Boeing 737-36Q на airBaltic излита от Рига, Латвия. Снимка: Ройтерс

Всеки, който е летял със самолет или е чакал на летището, знае колко е изнервящо да чакаш. Точността на една авиокомпания понякога се оказва важен фактор при избора на следващия полет.

Затова базираната във Великобритания компания за мониторинг на авиационни данни OAG направи класация на най-точните авиолинии в света за 2014 г. Златото отива при латвийския национален превозвач airBaltic. От всички 42 000 проведени полета впечатляващите 95% са пристигнали на дестинациите си в рамките на 15 минути от обявеното време.

Американската Hawaiian Airlines и австрийската Austrian airlines идват на второ и трето място, като тяхната точност е съответно 92,3% и 90%.

Американските превозвачи се чувстват обидени от липсата си в този списък. От 20-те най-точни компании 13 са европейски и само 2 са американски. Освен Hawaiian другата компания от САЩ в списъка в топ 20 е Alaska Airlines. Тя се нарежда на 12-то място с 88,5%.

Силно присъствие в топ 10 имат и азиатските компании. Националните превозвачи на Саудитска Арабия, Япония и Тайланд са на 7-мо, 9-то и 10-място съответно.

Графиката долу показва процентите на полетите, пристигнали в рамките на 15 минути от обявеното време, на най-точните авиокомпании през 2014 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още