IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 6 с рекордни продажби в Япония, Китай и Южна Корея

Apple увеличава дела си на пазарите на смартфони в тези държави

17:59 | 21.01.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
iPhone 6 с рекордни продажби в Япония, Китай и Южна Корея

Решението на Apple да уголеми екрана на iPhone 6 и 6 Plus се отплаща на азиатските пазари, пише The Verge.

Продажбите в Япония, Китай и Южна Корея достигнаха рекордни стойности, сочи нов доклад на Counterpoint Research. Благодарение на тези резултати в момента компанията от Купертино е силен конкурент за големите марки от региона.

В Южна Корея, откъдето е Samsung, Apple твърди, че има 33% пазарен дял през ноември, което е два пъти повече от 15-те процента, които имаше преди пускането на iPhone 6 и 6 Plus. Това я поставя далеч пред южнокорейската LG (14%) и малко след Samsung, чийто пазарен дял намаля от 60 на 46%.

“Нито една чуждестранна марка не е преминавала отвъд границата от 20% пазарен дял в историята на южнокорейската индустрия със смартфони“, твърди анализаторът на Counterpoint Том Канг. По думите му пазарът винаги е бил доминиран от световния лидер Samsung, но iPhone 6 и 6 Plus са довели до промяна, правейки конкуренцията между фаблетите още по-голяма.

Докато пазарният дял на Samsung е спаднал с 14%, този на Apple нараства с 18 на сто, което подсказва, че американската компания взема от продажбите на Samsung.

Ситуацията в Япония е подобна. Там пазарният дял на Apple расте до 51% през ноември. Същевременно дяловете на местните компании спадат. Този на Sony слезе от 30% през юли до 17% през ноември.

Apple дори генерира печалба в Китай, където продажбите ѝ се увеличиха с 45% на годишна база. Компанията вече заема трето място в страна със своите 12% продажби на смартфони в страната. Местните фирми Xiaomi и Lenovo заемат първо и второ място съответно с 18% и 13% от пазара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още