IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посещението на Обама в Силициевата долина е голяма победа за Apple

Правителството на САЩ се опитва да стопли отношенията си с технологичните компании, а Apple вижда нови възможности в това

11:27 | 15.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският президент Барак Обама пристигна в Силициевата долина с подарък за Тим Кук: одобрение за Apple Pay.

Белият дом обяви в петък, че мобилната платежна система на Apple ще бъде достъпна за потребителите на федерални карти за разплащане. 

Сделката включва платежната мрежа Direct Express и правителствените карти, издадени през GSA SmartPay, която обработва над 87,4 млн. трансакции на стойност 26,4 млрд. долара всяка година, пише Bloomberg.

Новините дойдоха по-рано от реч на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук по време на срещата на върха в Пало Алто, посветена на киберсигурността. Пред Обама той заяви, че опазването на неприкосновеността на личния живот на хората е от първостепенно значение.

"Историята ни показа, че жертването на правото ни на неприкосновеност на личния живот може да има сериозни последствия", коментира Кук. "Все още живеем в свят, в който хората не са третирани еднакво, твърде много хора не се чувстват свободни да изповядват религията си или да изразяват мнението си, или да обичат тези, които искат - свят, в който тази информация може да означава разликата между живота и смъртта", смята той. 

Лична неприкосновеност

Обама пристига в Силициевата долина в момент, в който отношенията между администрацията му и технологичните и интернет компаниите започнаха да се охлаждат заради споровете около правителствения шпионаж и правото на лична неприкосновеност на потребителите.

Последна актуализация: 16:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още