IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спор в парламента заради предстоящ одит на "Терем"

В завода трябва да влязат Сметната палата и АДФИ, заяви Радан Кънев

11:31 | 13.03.15 г. 1
Спор в парламента заради предстоящ одит на "Терем"

Един от лидерите на Реформаторите - Радан Кънев, отхвърли обвиненията, че Блокът слага свои хора в ключови предприятия и на високи постове в държавата. Поредната критика дойде по-рано от БСП. Ангел Найденов обвини военния министър от квотата на РБ Николай Ненчев, че е направил скандални назначения в оръжейния завод „Терем“.

„Познайте защо е този политически вой. Защото са разбрали, че ще има одити“, отвърна Кънев.

Той обясни, че новият председател на борда на дружеството е негово лично предложение – Стоил Яков. От него знаел, че в „Терем“ било „страхотия“. Още в първите си дни в дружеството Яков бил поискал одити от Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Кънев каза, че „Терем“ е едно от големите държавни предприятия в България, които в продължение на десетилетия са използвани за безобразия, кражби и пълнене на партийни каси.

Реформаторът съобщи и че в холдинга има много сериозни съмнения за нередности, за сделки на нереални цени, за отдаване на складови площи под наем на изключително ниски цени, пет пъти по-ниски от реалните.

Лидерът на ДСБ отхвърли обвиненията, че РБ преяжда с власт. Той обясни критиките с решимостта на Реформаторите да разследват това, което е вършено преди тях.

„Става дума за разследване от органи, върху които нямаме влияние. Нашата цел е да се изчисти теренът, да влезе Сметна палата, АДФИ, прокуратурата. Държавата трябва да се изчисти“, каза Кънев.

Той беше категоричен, че е много важно да се изчисти и администрацията, а това може да стане чрез промени в закони, които РБ вече били внесли.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Батя
преди 9 години
Браво Кънев! Мачкай червено-доганската ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още