IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристалина Георгиева: Светът има нужда от универсална рамка за действие срещу бедствията

Ангажиментът на международната общност трябва е насочен към най-уязвимите членове на обществото, заяви зам.-председателят на ЕК

14:29 | 15.03.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Кристалина Георгиева: Светът има нужда от универсална рамка за действие срещу бедствията

Светът има нужда от универсална рамка за действие срещу риска от бедствия, каза зам.-председателят на Еврокомисията Кристалина Георгиева в Сендай, Япония. 

Кристалина Георгиева участва в Третата световна конференция на ООН за намаляване на риска от бедствия в японския град Сендай, информира Bulgaria On Air.

Ангажиментът на международната общност трябва да бъде регламентиран и насочен в подкрепа на най-уязвимите членове на обществото, предложи още Кристалина Георгиева.

Вицепрезидентът на ЕК призова за по-ефективно използване на средствата, "тъй като всяко евро, инвестирано в превенция, спестява между четири и седем евро за справяне с последствията от бедствията, когато те настъпят".

Третата световна конференция на ООН за намаляване на риска от бедствия има за цел да приеме документ, който да наследи Рамката за действие Хиого 2005-2015.

Кристалина Георгиева е един от тримата глобални лидери на световната организация в борбата за намаляване на риска от бедствия. Тя е носител на тази титла редом с президента на Финландия (2000 – 2012 г.) Тария Халонен и президента на Индонезия (2004 – 2014 г.) Сусило Бамбанг Юдойоно.

Природните бедствия нанасят на страните по света щети за 300 млрд. долара годишно, каза вчера пред участниците в конференцията генералният секретар на ООН Бан Ки-мун.

Още новини вижте в сайта на Bulgaria On Air
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
van05
преди 9 години
Първо да се махне червеният *** сталинка ,агент на ЦРУ.Пак тогаз да празнословиме за много парЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
stefan---L
преди 9 години
А е тая недоклатената баба докога ще ни лъже и *** ? Разбрахме ги еврогеиските ценности Северен Поток е много ценен а Южен Поток не е ценен той само пречи на Европата затова Българите ще седят в мизерията на еврогеиските ценности
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още