IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 11 октомври се приемат оферти за строителство на автомагистрала Люлин

12:20 | 17.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
До 11 октомври се приемат оферти за строителство на автомагистрала Люлин
Търг за строителство на автомагистрала “Люлин” обяви изпълнителна агенция “Пътища” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Офертите на кандидат-строителите ще се приемат до 12 часа на 11 октомври 2005 г. в ИА “Пътища”, съобщиха от министерството.

Преди седмица Европейската комисия одобри тръжната документация за автомагистралата.

Автомагистрала “Люлин” е по направление на Общоевропейски Транспортен коридор № IV в частта му Видин - София – Кулата и ще свързва Софийски околовръстен път - Мало Бучино – Голямо Бучино – пътен възел Даскалово. Общата й дължина е около 19 км.

Стойността на проекта е 148,45 млн. евро, от които 111,338 млн. евро са безвъзмездни средства по програма ИСПА и 37,112 млн. евро се осигуряват от българска страна.

Магистралата ще е с две платна и аварийна лента във всяка от посоките, а проектната скорост по нея ще е 100-110 км/час. По трасето ще бъдат изградени тунели с обща дължина 1269 м и големи съоръжения с обща дължина 5912 м.

За участие в търга могат да кандидатстват както отделни фирми, така и консорциуми от страните от Европейския съюз, България, Румъния, Турция, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватска и Сърбия и Черна гора.

Кандидатите да изграждат аутобана трябва да са изпълнили успешно поне два подобни проекта след 1999 г., всеки от които на стойност над 40 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още