IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM ще споделя технологии с Китай

Промяната идва като част от стратегическо преориентиране на целите, обяви главният изпълнителен директор на компанията

16:39 | 23.03.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
IBM ще споделя технологии с Китай

IBM Corp ще сподели технологии с китайски фирми и ще помогне за активното изграждане на китайската индустрия, заяви главният изпълнителен директор Вирджиния Ромети в Пекин. Определената от нея стратегия цели да помогне на една от най-силно засегнатите от законодателните промени за технологиите в Китай чуждестранни фирми, съобщава Ройтерс.

IBM трябва да помогне на Китай да изгради своята IT индустрията, а не разглежда страната единствено като дестинация за продажби или производствена база, заяви Ромети на Форума за развитие на Китай – спонсорирана от правителството конференция, провеждаща се всяка година, с участието на бизнес ръководители и имена от управляващия елит на Китай.

"Ако вие сте страна, както Китай с 1,3 млрд. души, също бихте искали IT индустрия", заяви главният изпълнителен директор в понеделник. "Мисля, че някои фирми биха сметнали това за страшно. Ние обаче в IBM смятаме, че това е една чудесна възможност."

Коментарът на Ромети е сред най-ярките потвърждения до момента от високопоставен служител в чуждестранна технологична компания на изискването компаниите да приемат различна политика, ако искат да останат в Китай на фона на нарастващия политически натиск.

Редица американски технологични компании, опериращи в Китай, създават съюзи с местните оператори, надявайки се наличието на местен партньор да направи оперирането по-лесно във все по-негостоприемната среда за чуждестранните предприятия.

Китай настоява за използването на повече китайски и по-малко чуждестранно изработени технологии, за да помогне на ръста на своя високотехнологичен сектор, както и в отговор на разкритията на бившия служител от американските служби за сигурност NSA Едуард Сноудън за кибер наблюдението на САЩ.

Продажбите на IBM в Китай се стабилизираха след рязък спад, който започна през третото тримесечие на 2013 г. след разкритията на Сноудън. Armonk отчете 1% спад на приходите в Китай през четвъртото тримесечие на 2014 г. в сравнение с предходната година.

Новата политика на IBM ще позволи на китайски компании да произвеждат всичко от полупроводни чипове и сървъри, базирави на архитектурата на IBM, до софтуера за тези машини. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 0
gvv3
преди 9 години
Доста недалновидно от страна на IBM. Какво ще правите като научите китайците на познания градени с 10 години и многоооо пари ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още