IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo инвестира 500 млн. долара в първия си завод в САЩ

Съоръжението трябва да осигури скок в продажбите на марката

15:24 | 30.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Новият XC90 на изложението в Детройт. Снимка: <em>NAIAS</em></p>

Новият XC90 на изложението в Детройт. Снимка: NAIAS

Шведският производител Volvo ще инвестира около 500 млн. долара в своя първи завод за сглобяване на автомобили в САЩ, съобщава Automotive News. Съоръжението е съществена част от плана на производителя за скок в продажбите отвъд океана.

От Volvo съобщават, че към момента се обсъждат възможните места за строеж на завода, а точният размер на инвестицията ще бъде съобщен на по-късен етап.

"Volvo Cars не може да бъде истински световен производител на автомобили, без да има свой завод в САЩ. Днес ние се превръщаме в именно такава компания", споделя изпълнителният директор на Volvo Хакан Самюелсън.

"САЩ е съществено важна част от нашата глобална трансформация и днешното анонсиране за строеж на завод е ясен знак, че Volvo е в САЩ, за да остане", допълни Самюелсън.

Въпросният завод е съществена част от плана на производителя да реализира по 100 хил. коли годишно на пазара на САЩ. През 2014 година
Volvo продаде едва 56 366 автомобила на този пазар, като границата от 100 хил. продажби бе премината за първи път през 2007 г. Рекордните 106 213 нови коли компанията реализира през 2013 г.

Новият завод ще помогне на Volvo по-бързо да изпълнява клиентски поръчки. Предприятието ще бъде също така основна част от плана за модернизиране на цялата гама автомобили Volvo през следващите 4 години, както и за внедряването на новата универсална модулна платформа.

От Volvo разкриват също така, че след 4 години новият XC90 ще бъде най-старото предложение в гамата на марката. Въпросният модел, който е първата машина, разработена под шапката на новия собственик на Volvo Cars - китайската Geely, бе анонсиран като "прераждане на марката".

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още