IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френските следователи спират с търсенето на тела от самолета на Germanwings

Идентифицирането на жертвите ще продължи чрез анализ на ДНК

19:08 | 06.04.15 г. 6
<p>
	Пасажери, преминаващи през летището в Дюселдорф, почетоха паметта на жертвите от полета на Germanwings. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пасажери, преминаващи през летището в Дюселдорф, почетоха паметта на жертвите от полета на Germanwings. Снимка: Ройтерс

Френските следователи са приключили търсенето на тела в Алпите, където миналия месец се разби пътническия самолет на нискотарифната авиокомпания на Lufthansa -  Germanwings, със 150 души на борда, съобщава CNBC, като се позовава на местни източници.

Прокурорите смятат, че вторият пилот на самолета – Андреас Лубиц, умишлено е разбил самолета. Летателната машина е толкова раздробена, че усилията за възстановяването й са изключително трудни.

Търсенето на лични вещи на жертвите обаче продължава на мястото на катастрофата. За целта Lufthansa е наела специализирана фирма за отстраняване на отломките на самолета под ръководството на френски прокурор и експерт, отговарящ за околната среда, който контролира операцията.

Идентифицирането на жертвите ще продължи чрез анализа на 150 комплекта от ДНК, което може да отнеме няколко седмици. Френски прокурор предупреди наскоро, че броят на ДНК комплектите не означава, че са открити всички жертви.

Работата по разчистването на отломките от самолета може да продължи и два месеца, коментира генерал Давит Галтие, регионалният френски полицейски началник, отговарящ за операцията.

Изданието припомня, че записите от първата черна кутия доведоха до предположението, че Лубиц се е заключил в пилотската кабина и нарочно е започнал рязкото снишаване. Версията беше потвърдена от данните то втората черна кутия на летателния апарат. Отделно германско разследване разкри, че пилотът е имал психични проблеми, заради които не е бил годен за работа.

Същевременно FT съобщава, че органът за въздушна безопасност на Германия е бил разследван за недостатъци в начина, по който го обработва медицинските данни за авиационния персонал.

Европейската агенция за авиационна безопасност съобщи, че инспекциите, направени на авиорегулатора в Германия са показали, че през последните години има над 10 пропуска, свързани с авиомедицински въпроси. Заради това Европейската комисия (ЕК) е поискала в края на 2014 г. допълнително разследване, с което Берлин да изясни този въпрос.

Европейската агенция отказа да коментира констатациите си с мотива, че са поверителни. Запознат източник, пожелал анонимност, обаче посочва пред изданието, че има проблеми с недостига на персонал, както и с достъпа до медицинските им досиета.

Еврокомисията се оплаква и от слабости в германския авиорегулатор заради недостиг на квалифициран персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 8 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
до сега нито запис са пуснали от новините от тая черна кутия нито на тоя гаджето му, нито родители, приятели да кажат така и така това и онова нищо, мълчание. Това е същата група там от World Trade Center където слагаше бомбите в сградата for security reasons и после падна до основи. Тея трепят всичко *** *** не знам кво тряя да стане да се отървем от тея гадове. Явно обаче е,че точно Германия и Франция отидоха при китайците в оная банка и след това бум ей тая тъпотия и претрепаха хората. Прехода е труден, но веднъж отскъбне ли се света от тея ше ги *** всички дружно и тогава майка им жална олигофренична ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
По скоро странното беше че все пак "изтече" една минута от този "запис" . Не помня друга катастрофа при която да са изтичали записи от черните кутии. Тук обаче беше толкова зле съшито всичко че се наложи да изсмукват от пръстите си "доказателства" . Има в мрежата интервюта с негови колеги и инструктури които до един дават много добри характеристики за втория пилот. Няколко дена по късно пак негови колеги сменят показанията си на 180 градуса. Появи се и негова "любов" и така нататък .....! .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Въпросът го приключиха за има няма седмица. :) И заключението еееее: " Капитана отишъл до тоалета и самолета катастрофирал" !!:)))) ...следва обосновката: " ...понеже никой не забелязал до него момент че втория пилот е луд! " :)))) да се смее ли човек да плаче ли!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
мда и на мене нещо много бързо ми се струва, че пилота бил луд, което малко ме съмнява. Що не го пуснаха тоя запис в новините да чуем и ние къде бил втория пилот къде първия кво що всичко пише в тая кутия. Как нема Господ да ги накаже тея американци за тея гадотии не знам .... просто не знам .... :((
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
http://cont.ws/post/80489/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
Сините камъни
преди 9 години
Жалко за хората! Много е тъжно, да разбереш че си играчка в ръцете на големите играчи!И колкото повярвах в атентата срещу Шарли Ебдо, дето вече и кой е забравихме, толкова вярвам и във версията за пилота!На запад за всяка позиция и то най-елементарна, даже да си инсталатор на прости вентилатори, собственикът на фирмата има право да те проверява до десето коляно, Те Тук ми развиват теории за слабоумни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още