IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Viacom планира съкращаване на работни места

Компанията преустанови програмата си за обратно изкупуване на акции за 20 млрд. долара

16:05 | 07.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската медийна компания Viacom обяви, че ще започне преструктуриране, включващо съкращаване на работни места, отказване от няколко заглавия и реорганизиране на три от вътрешните ѝ мрежови групи в две нови организации. Всичко това има за цел да насърчи растежа на фирмата, предава Ройтерс.

Собствениците на филмовото студио - Paramount Pictures и кабелни мрежи като MTV и Comedy Central, заявиха, че за тримесечието, завършващо на 31-ви март, ще спестят около 785 млн. долара свързани разходи преди данъци.

Освен това Viacom преустанови програмата си за обратно изкупуване на акции за 20 млрд. долара заради преструктурирането и разходите за придобивания, предвидени за тази фискална година.

Според концерна новата структура ще повлияе позитивно на продажбите, маркетинга, творческата част и поддържащите функции, като увеличи ефективността на програмата и развитието на продуктите.

През януари компанията обяви, че приходите ѝ за първото тримесечие са по-ниски от очакваното заради по-малките разходи за реклама в САЩ.

Анализаторите очакваха фирмата да обяви печалба от 428,3 млн. долара при приходи от 3,26 млрд. долара през второто тримесечие според Thomson Reuters I/B/E/S.

В понеделник Viacom разкри, че „преразпределя ресурсите си, за да разшири своите възможности в критичните области на бизнеса“, като анализа на данни, развитието на технологиите и проучване на потребителите.

Освен това компанията очаква да пести по около 350 млн. долара годишно, включително близо 147,5 млн. долара тази година, благодарение на преструктурирането.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още